Kortnieuws uit Groot-Kruibeke van 17.03.2005

Nieuwsberichtjes goed om te weten over nieuwe woningen aan de kerk van Bazel, nieuwe ramen voor de sportdienst, de burgemeester wil geen blauwe plekken, over zwerfvuil en hondenpoep, een avond over de nieuwe verkeerswetgeving, het 200ste lid van de KWB, een nieuwe gemeentelijke opslagplaats aan de Boterpot, naar de sterren kijken in Bazel, een lekkere dauwwandeling op Paasmaandag en avond over Australië?en voordele van "Kom op tegen kanker"

 

NIEUWE WOONGELEGENHEDEN OP K. ASTRIDPLEIN BAZEL
Het komt misschien verrassend over te spreken over nieuwe woongelegenheden aan het Koningin Astridplein aan de kerk van Bazel. Toch zal het worden gerealiseerd door de BVBA Conaco Real Estate in het gebouw van de vroegere kapel, rechtover de Eenhoorn. Het uitzicht van de kapelgevel zal blijven maar er komen 2 woningen op hetzelfde volume  van het huidig gebouw plus nog 1 grote woon gelegenheid voor de eigenaar zelf. In de gevel zullen twee deuren uitkomen. Ter hoogte van de garagepoort, naast "De Wase Wis", zal er een ontsluiting komen die zich begeeft naar het achterliggend parkgedeelte in de richting van de Pastoor Pungsstraat. Langs die kant komt er een gebouw met 12 appartementen. Het is een prive-initiatief. Zodra de BVBA de bouwvergunning ontvangt, zal met de werken worden begonnen.

 

NIEUWE RAMEN
De gemeente gaat nieuwe ramen kopen voor de burelen van de Gemeentelijke Sportdienst, die in het vroegere gemeentehuis van Kruibeke is gehuisvest. Ook de accommodatieruimte van FC Olympia Rupelmonde krijgt nieuwe ramen.

 

VELDSTRAAT WORDT HERAANGELGD MET VEEL PARKEERPLAATSEN
De Veldstraat in Rupelmonde zal worden heraangelegd na het bouwverlof 2005. De werken zullen 100 werkdagen duren en 246.852 euro kosten. Op een hoor -en informatiezitting drongen de bewoners aan op voldoende parkeergelegenheid  in hun straat en het gemeentebestuur is daar op ingegaan. Er zal langs beide kanten van de bijna 300 meter lange straat, parkeergelegenheid zijn. Daardoor zal de straatgoot er in het midden liggen en zullen er geen voetpaden zijn. Alvorens de straat aan te leggen zullen er ook werken aan de nutsleidingen worden uitgevoerd en de riolering zal gescheiden worden aangelegd. Het wegdek zal in asfalt worden uitgevoerd. De Veldstraat krijgt op vraag van de bewoners dus maximale parkeergelegenheid.

 

GEEN BLAUWE PLEKKEN
Burgemeester Denert is niet te vinden voor de aanleg van speciale parkeerplaatsen voor mindervaliden. Hij doet niet mee  aan de "blauwe plekken", zoals hij die parkeerplaatsen noemt. Over parkeren gesproken, de parking aan sporthal De Dulpop zal worden aangepakt om de vervaarlijke diepe putten weg te werken. Er komt een parking in asfalt en er worden meteen rijvakken uitgetekend. De putten aan de oprit naar de Kerkenputtenparking, zullen worden weggewerkt, wanneer de bijliggende verkaveling wordt uitgevoerd.

 

GEEN ZWERFVUIL, NOCH HONDENPOEP
Het plein met parking, aan de brandweerkazerne in Kruibeke, het door het gemeentelijk personeel "Burgemeester Denertplein", genoemd, ligt er alle dagen zuiver bij. De burgemeester zorgt er zelf voor dat er geen papiertje of ook maar enig vuiltje rond dwarrelt. Hij zou graag hebben dat de lieve mensen van zijn gemeente ook allemaal zouden zorgen dat papiertjes of blikjes e.d. in hun omgeving zouden worden opgeraapt. Hij geeft in ieder geval constant het voorbeeld. Ook doet hij een oproep tot de hondenbezitters te zorgen dat er op de graspleinen geen hondenpoep meer komt. Weldra zullen de gemeentewerklui na die lange winterperiode, weer het gras beginnen afrijden en na hun eerste beurt zijn ze verplicht een stortbad te nemen om de poep in beeld en geur weg te werken. De machines doen de hondenpoep in het rond vliegen. Burgemeester Denert wil de bevolking sensibiliseren om de hondenpoep op te nemen in zakjes. Hondenweiden zijn er niet in de gemeente.

 

DE NIEUWE VERKEERSWETGEVING KENNEN
De KWB van Kruibeke wil de bevolking een grote dienst bewijzen om veilig doorheen het hedendaags verkeer te rijden. Er zijn de jongste jaren heel wat nieuwe verkeersregels gekomen. Daarom heeft KWB een deskundige aangesproken om op woensdag 23 maart om 20u naar "Ons Huis" aan het Onze-Lieve-Vrouwplein te komen en de nieuwe verkeerswetgeving toe te lichten. Ook een aantal nieuwe verkeersborden zullen worden voorgesteld. KWB-leden betalen 2 euro en niet-leden 3 euro.

 

200ste LID VAN KWB
De zeer bloeiende KWB van Kruibeke heeft het 200ste lid mogen inschrijven. Dat werd Bart Moorthamer. Tussen al die eden wordt een hecht contact gehouden door het maandelijks tijdschrift dat "KWB Aktief" heet. Het is reeds aan de 23ste jaargang toe en het nummer van maart 2005 was het 272ste.

 

NIEUWE GEMEENTELIJKE OPSLAGPLAATS
Er kan niet naast gekeken worden, de gemeente heeft regelmatig wel wat materialen die ergens moeten worden opgeslagen. Zo werden zaken van de scheepshelling bijeen gelegd aan het Mercatoreiland. De gemeente gaat nu ook een groot stuk grond huren van de provincie aan de Boterpot te Kruibeke. Dat is op de plaats waar de vroegere weegbrug zich bevindt en ook al eens zigeuners staan. De gemeente zal het terrein er inrichten om materialen te stockeren.

 

DAUWWANDELING
Het is nu een traditie geworden dat rond Pasen een dauwwandeling wordt georganiseerd door de gemeentelijke sportdienst en -raad en Vakantiegenoegens. Op Paasmaandag 28 maart is het weer zo ver en wordt om 6.30u 's morgens aan de kerk van Kruibeke vetrokken voor een dauwwandeling van ongeveer 9 km doorheen een ontwakend gemeente. Verwacht wordt dat rond 8.30u iedereen weer terug is en dan wordt in de gemeenteschool een ontbijtbuffet aangeboden. De deelnameprijs bedraagt 5 euro. Info :03 / 740 02 52 of e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

NAAR DE STERREN KIJKEN IN BAZEL
De Astronomische Werkgroep Mercator neemt ook dit jaar deel aan de Sterrenkijkdagen en de Nacht van de Duisternis op vrijdag 18 en zaterdag 19 maart. Vanaf 19u kan men op beide dagen terecht in het Sint-Jorisinstituut te Bazel om door telescopen een blik te werpen op de maan en Saturnus. Ook andere hemelobjecten komen aan bod. In geval van bewolking wordt een presentatie aangeboden met recente foto's en gegevens over Saturnus. Iedereen is welkom en inschrijven is niet nodig. Toegang gratis!

 

MARKANT KRUIBEKE  KOMT OP TEGEN KANKER
Annemieke Foubert van Markant Kruibeke heeft reeds bekend gemaakt dat haar vereniging op donderdag 28 april een kleurrijke en interessante diamontage en voordracht gaat organiseren over "Het mooie Australi?uot;. Deze wordt gegeven door Gilbert Maebe en vindt plaats in de Brouwerij om 19.30u. De inkom bedraagt 5 euro en de opbrengst  gaat integraal naar de actie "Kom op tegen kanker". Kaarten te verkrijgen bij de markant bestuursleden, 't Wisselke, Kruibekestraat 101 te Bazel, Optiek AM Foubert, O.L.Vrouwplein 15, Kruibeke. Giften kunnen ook gebeuren op 001-3732444-57 van  Markant Kruibeke met vermelding KOTK. Deze actie is officieel erkend onder nr. 110-171-313.(F)