Resultaten van de verkeersacties lokale politie in februari

GROOT-BEVEREN. Zoals iedere maand werkte de lokale politie in net verkeer rond enkele thema's. De resultaten van februari werden nu bekend gemaakt. Bij snelheidscontroles werden 1.294 voertuigen gecontroleerd met als resultaat 27 zware overtredingen of 2,09% en 123 lichte overtredingen of 9,51. Voor controle op alcohol en drugs in het verkeer werden 14 testen uitgevoerd  en 3 inbreuken vastgesteld met 2 onmiddellijke intrekkingen van het rijbewijs. Er waren 29 inbreuken op het dragen van de veiligheidsgordel. Hinderlijk en gevaarlijk parkeren werd 49 keer op papier gezet
Bij controle naar opgevoerde bromfietsen werden er 7 opgelegd voor een periode van 30 dagen en 1 bromfiets werd in beslag genomen.
De controle naar fietsverlichting heeft 8 fietsers een proces-verbaal opgeleverd.
Verkeersles in het 3e, 4e, 5e en 6e leerjaar van het basisonderwijs omvatte 16 lessen en daarbij werden 394 leerlingen bereikt.  Er waren ook 2 verkeersklassen met samen 25 deelnemers, aan minderjarige overtreders tussen 12 en 16 jaar.
Volgens de planning voor de maand maart  zal de lokale politie controle doen op snelheid, bromfietsen, veiligheidsgordel, alcohol & drugs in het verkeer, mobiel telefoneren, fietsverlichting, hinderlijk en gevaarlijk parkeren, verkeersagressie zullen verkeerslessen worden gegeven in het basisonderwijs en verkeersklassen voor minderjarige overtreders tussen de 12 en 16 jaar. (F)