Schoolgebouw maakt plaats voor polyvalente zaal

TEMSE/ELVERSELE. Na uitgebreid overleg met het plaatselijk verenigingsleven uit Elversele kwamen er vorig jaar reeds plannen tot stand om Elversele een nieuwe polyvalente zaal te bouwen. Ze zal worden ingeplant in de Hof ter Elstlaan, waar nu nog het gebouw van de oude gemeenteschool staat. Het schepencollege besliste reeds over de afbraak van het complex. Voor de sloping werden 7 gekende slopers aangeschreven. Vier dienden een prijs in. De opdracht werd toegewezen aan de laagste bieder, met name de firma Hens uit Wuustwezel voor de prijs van 3 533 euro.
Burgemeester Luc De Ryck wijst er ook op dat de Parochiale Werken intussen de exploitatie van de Priester Poppefeestzaal hebben stopgezet. Het gemeentebestuur zelf heeft de uitbating overgenomen. Er werden een aantal aanpassingswerken uitgevoerd, zodat het Elverseelse verenigingsleven onverminderd kan verder werken.
De volgende stap wordt dus de sloping van de oude gemeenteschool. Na de afbraak volgt op die plaats de bouw van de polyvalente zaal. Als die in gebruik is genomen, wellicht voorjaar 2006, zal de Priester Poppezaal worden afgebroken. De ruimte die daar vrijkomt, zal deels worden ingenomen door de school, voor de uitbreiding van de speelplaats en deels door het gemeentebestuur  als speelruimte voor de Buitenschoolse Kinderopvang. (F)