Kortnieuws uit Kruibeke

Kersvers nieuws vanuit de gemeente over het concert van de muziekacademie, het gratis toneel "Trap niet in de val", de lichten die worden gedoofd,  ecologische schoonmaakmiddelen, jongeren die naar Kriebelmania rijden, de Gezinsraad die vrijwilligers in de bloempjes zet en zoeken naar pleeggezinnen.


Concert Muziekacademie.
Voor de 3de keer organiseert het filiaal van de muziekacademie van Beveren een concert. Het
Kruibeekse 1ste, 2de en 3de jaar notenleer en dictie zullen optreden. Ook de leerlingen die een instrument leren bespelen komen op het podium. Deze gratis voorstelling vindt plaats op zondag 13 maart om 11u in ontmoetingscentrum "De Brouwerij", Gemeentehuis, O. L. Vrouwplein 18.

Toneel: "Trap niet in de val"
Het gemeentebestuur en het OCMW organiseren in samenwerking met de seniorenadviesraad, de gezinsraad en LOGO-Waasland op dinsdag 15 maart om 14u  de toneelvoorstelling "Trap niet in de val". Door een "ongelukkige val" kan men zich ernstig kwetsen en plots op lange termijn afhankelijk worden van anderen. Maar vallen kan vermeden worden. Dit toneelstuk belicht op ludieke wijze een aantal risicofactoren van vallen en geeft tips mee om preventief op te treden. "Trap niet in de val", wordt gebracht in ontmoetingscentrum "De Brouwerij", Gemeentehuis, O. L. Vrouwplein 18. De toegang is gratis.

Nacht van de duisternis
Op vrijdag 18 en zaterdag 19 maart gaan in gans Vlaanderen de sterrenkijkdagen door en die zijn gekoppeld aan "de nacht van de duisternis." Deze actie wordt georganiseerd door de Bond Beter Leefmilieu en de Vlaamse vereniging voor Sterrenkunde, met als doel de bevolking bewust te maken van de lichthinder-problematiek. Immers, beelden vanuit de ruimte tonen aan dat Vlaanderen een van de meest verlichte regio's ter wereld is. Uit onderzoek blijkt dat 5 % van de bevolking in Vlaanderen hinder ondervindt van licht. Om deze problematiek in de kijker te plaatsen zal van vrijdagavond 18 maart tot maandagmorgen 21 maart de straatverlichting van het O.-L.- Vrouwplein Kruibeke, het Koningin Astridplein Bazel en het Mercatorplein Rupelmonde, gedoofd worden. Ook de verlichting van de 3 kerken gaat niet aan.
Op vrijdag en zaterdag  organiseert de Astronomische Werkgroep Mercator, sterrenkijkavonden. Deze activiteiten gaan telkens door vanaf 19u op de speelplaats van het St. Jorisinstituut, in de Kruibekestraat 55 A, te Bazel. Bij bewolking is er een vervangprogramma voorzien. Meer inlichtingen hierover kunt U bekomen bij Veerle Heyman op het nummer: 0486 51 05 53. Aan de bevolking wordt gevraagd om tijdens dit weekend zoveel mogelijk buitenverlichting te doven. Ook bedrijven kunnen dan de klemtoonverlichting uitschakelen.

Info rond Ecologische schoonmaakmiddelen
De gemeentelijke milieu-en natuurraad, kortweg mina-raad, organiseert voor alle inwoners een open infovergadering rond het gebruik van, ecologische schoonmaakmiddelen. Deze gaat door op maandag 21 maart om 20u in Ontmoetingscentrum "De Brouwerij", Gemeentehuis, O.L. Vrouwplein 18. De aanwezigen krijgen allerlei info rond schoonmaakmiddelen en leren de betekenis kennen van de labels en pictogrammen die op deze producten staan.  Wat is de samenstelling van het product en wat doe je met de lege verpakking? Bij de aankoop van schoonmaakmiddelen laat de burger zich vaak verleiden door de reclame. Het gemeentebestuur wijst er op dat in vele huishoudens de kasten vol staan met Ajax, Mister Proper e.d.die wel doeltreffend zijn om het huis fris en proper te houden, maar vraagt de bevolking nu of ze al eens stil stond bij het impact dat die producten hebben op het milieu en de gezondheid. Tijdens de infoavond worden een aantal ecologisch verantwoorde alternatieven voorgesteld, die daarom niet duurder hoeven te zijn. Toch zijn ze beter voor een "properder leefmilieu". De lesgever, werkzaam bij Ecolife vzw, brengt zijn demonstratiekoffer vol voorbeelden mee.
Info: gemeentelijke milieudienst, O.L.Vrouwplein 18. tel. 03 740 02 42.

Jongeren met sportdienst naar Kriebelmania
Op donderdag 7 april trekt de sportdienst met een bus naar Geraardsbergen om er deel te nemen aan de avonturensportdag Kriebelmania. Hier kan actief kennis gemaakt worden met diverse sporttakken: Afrikaanse dans; airtumbling; basketbal; beachvolley; beachhandbal; canadese kano; circustechnieken; deathride; frisbee; handboogschieten; inlineskaten; karabijnschieten tot trialparcours; touwenparcours; vlottenbouw; zeilen. De jongeren vanaf 10 jaar worden begeleid door gemeentelijke sportmonitoren en komen samen aan sporthal de Dulpop om 8.45u. Om 10u begint de instuif. Sportieve kledij is gewenst en reservekledij en lunchpakket meenemen. Terug aan de Dulpop rond 17u. De deelnameprijs bedraagt 12 euro, te storten op rekeningnummer: 068-2093140-04 en vooraf inschrijven is verplicht. Info: voor informatie en inschrijvingen kan u terecht bij de gemeentelijke sportdienst, tel. 03 740 02 52

Gezinsraad zet vrijwilligers in de bloemetjes
Omdat het jaarthema van de gemeentelijke gezinsraad voor 2005 gaat over "Vrijwilligerswerk naar gezinnen toe", wil het gemeentebestuur meewerken om mensen die zich regelmatig, onbezoldigd en belangeloos inzetten voor leden van het gezin op ??n of andere manier in de bloemetjes zetten. Kwestie is natuurlijk, te weten komen wie die mensen zijn. Er wordt gevraagd aan de bevolking om mee te werken. Wie mensen kent met een groot hart en die boodschappen doen, ouderen of zieken bezoeken, vuilnisbakken buiten zetten, minder-mobielen vervoeren, fietspoolers, leesmoeders en -vaders mag ze melden. Zijn er mensen die men al lang wilde bedanken omdat ze steeds  klaar staan maar weet men niet goed hoe, dan kan v??r 10 mei 2005 contact opgenomen worden met Caroline Balliauw, Gemeentehuis, O.L.Vrouwplein 18-20. tel. 03 740 02 49, fax. 03 740 02 11, e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Ook verantwoordelijken van verenigingen zoals Gezinsbond, scholen, parochie, georganiseerde zorg voor zieken, kunnen contact opnemen om de namen van hun vrijwilligers door te geven.


Dringend pleegouders gezocht
Jeugdzorg in Gezin is ??n van de grotere diensten voor pleegzorg in Vlaanderen. Om hun werking verder te kunnen uitbouwen zoeken zij kandidaat-pleegouders die voor korte of langere tijd voor een pleegkind willen zorgen.Iedereen kan zich kandidaat stellen als pleeggezin !! Info: Jeugdzorg in Gezin vzw, Centrum Pleegzorg, Schuttersvest 45, 2800 Mechelen, tel. 015 44 00 62, fax. 015 42 00 02. www.jeugdzorgingezin.be of e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (F)