Service Club schenkt multifunctionele patiëntenstoel aan ziekenhuis

TEMSE. Het ziekenhuis Maria Middelares - campus De Pelikaan te Temse mocht een multifunctionele pati?enstoel in ontvangst nemen die werd geschonken door de service club "Fifty-One " uit Lokeren. De schenking was een initiatief van dr Gino De La Meilleure, de neuroloog van campus De Pelikaan.

Fifty-One is een service club waar mensen zich, los van alle filosofische of politieke overwegingen, inspannen voor een betere verstandhouding onder de mensen. Dat bereiken ze door elkaar beter te leren kennen in een geest van vriendschap, achting en verdraagzaamheid. Samen organiseren ze acties ten voordele van een goed doel wat door de leden "De Dienst aan de Gemeenschap." wordt genoemd.


Het bestuur heeft nu gekozen om 3 projecten te steunen, zodat meerdere personen er baat bij vinden. Financieel kunnen ze worden waargemaakt door diverse activiteiten die geld opbrachten. Daar hoorde nu de verkoop van ontbijtmandjes bij ?e ne verkoop van exclusieve lithografieën?van Pol Mara.


De "Dienst aan de Gemeenschap" stond dit jaar in het teken van de oprichting en ondersteuning van een 'prikmand' in de pediatrie-afdeling van het ziekenhuis te Lokeren. Deze mand zal kleine geschenkjes bevatten die troost en afleiding zullen bieden aan kinderen die een pijnlijke behandeling dienen te ondergaan. Daarnaast is er steun voorzien voor de Sperwer vzw te Lokeren, dagcentrum voor personen met een mentale handicap.


In Temse werd het AZ Maria Middelares - campus De Pelikaan bedacht met een bijdrage voor de aankoop van een multifunctionele pati?enstoel voor de afdeling Interne 1.  Het gaat hier om een stoel die voorzien is van een verstelbare eettafel, zijdelingse hoofdsteunen en verstelbare beensteun. De overhandiging gebeurde in aanwezigheid van Koen Michiels, algemeen directeur van het AZ Maria Middelares en voorzitter Stanny De Witte van de Fifty-One Club.(F)