Heilige Familie finalist in scientists@work

SINT-NIKLAAS. Tien Vlaamse scholen strijden woensdagnamiddag de finale in het wetenschapsproject scientists@work. Tijdens de finale in de aula van UGent verdedigen de leerlingen hun wetenschappelijk project voor een vakjury van wetenschappers. De hoofdprijs is een reis naar Valencia. Eén van de tien finalisten is het Instituur Heilige Familie met een project rond de invloed van chemotherapeutica op het menselijk cytoskelet. 

Woendag 16 mei verdedigen in Gent leerlingen van tien middelbare scholen evenveel wetenschappelijke projecten voor een vakjury. Dat is de finale van het wetenschapsproject scientists@work, een initiatief van het Vlaams Instituut voor Biotechnologie (VIB). Het project startte in oktober vorig jaar met 1.000 jonge deelnemers, bijgestaan door 120 projectbegeleiders. Daarvan hebben 94 teams een eindwerk ingediend en staan er tien in de finale.

Eén van de tien finalisten is het Instituut Heilige Familie uit Sint-Niklaas. De school werkte het project 'Hoe beïnvloeden chemotherapeutica ons cytoskelet?' uit. Daarin gaan de leerlingen na wat het effect is van taxol, dat wordt gewonnen uit de schors van de taxusboom of uit de naalden van de taxushaag, op het  microtubuli netwerk. Het extract van de taxusboom is dezer dagen bekend als ingedriënt van medicijnen die kanker bestrijden. (mb)

 

Lees ook:

Engelse studenten op uitwisseling in Sint-Niklaas

SINT-NIKLAAS.  19 Engelse studenten van de lerarenopleiding van de Canterbury Christ Church University zijn twee weken te gast in Sint-Niklaas. Ze zijn op uitwisselingsproject bij de lerarenopleiding Secundair...

500 euro voor Make-A-Wish

SINT-NIKLAAS. De leerlingen van 3 en 5 Office & Retail van Instituut Heilige Familie verkochten tijdens de opendeur snoepjes ten voordele van Make-A-Wish. Op deze manier wilden de leerlingen andere...