Leerlingen Sint-Maarten Scholencampus brengen circustheater

BEVEREN. Ruim 50 leerlingen van de Sint-Maarten Scholencampus brengen dit weekend het circustheater August, August, August in een heuse circustent op de schoolparking.  August, August, August is een stuk met live showballet en circusorkest en brengt een verhaal over dromen en volharding. Het kan niet toepasselijker zijn: de voorbereidingen waren eveneens een knap stukje volharding voor die ene droom: een prachtige schoolvoorstelling. 

Al ruim een half jaar werken 50 leerlingen en leerkrachten aan de voorstelling die vrijdagavond in première gaat: August, August, August van de Tsjech Pavel Kohout. Oud-directeur Walter De Vroey regisseert het stuk. Hij leerde het stuk in zijn jonge jaren kennen, toen het stuk in de Bourlaschouwbrug in Antwerpen werd opgevoerd. De Vroey herinnert zich nog dat hetzelfde stuk al eens in 1986 werd opgevoerd. “Toen was er nog geen sprake van de Beverse scholencampus. Ik gaf toen nog gewoon les op de school in Melsele, en droomde al sinds mijn kinderjaren van circus en theater. De leerling-spelers van toen zijn ondertussen ouder van huidige leerlingen geworden. De leraar werd schooldirecteur, maar die kinder-dromen zijn altijd gebleven. En nu, als directeur op pensioen, wordt de droom weer werkelijkheid.” Ook de leerlingen van de scholencampus reageerden enthousiast op de plannen om het theaterstuk nog 'ns op te voeren. Meer dan 70 leerlingen deden auditie.

dromen en volharding

In August, August, August vormen 'dromen' de rode draad: clown August zou dolgraag de Lippizanerpaarden dresseren. Maar deze topact is enkel voorbehouden aan de circusdirecteur. Die maakt er echter een spel van: August zal mogen dresseren indien hij aan drie voorwaarden voldoet. August probeert met de nodige creativiteit deze opdrachten tot een goed einde te brengen. Maar slaagt hij daar ook in? En wat is de tol die hij daarvoor betaalt?

voorstellingen

Er drie voorstellingen op vrijdag 11, zaterdag 12 en zondag 13 mei telkens om 20 uur op de schoolparking van de Beukenhoflaan in Beveren. De voorstelling van zondag 13 mei valt samen met de opendeurdag van de Scholencampus. Daarom is er die dag ook een namiddagshow voor kinderen met goochelaar Swieber en de Swiebelientjes.

Tickets voor het circustheater kosten tussen 8 en 15 euro. De toegang voor de kindershow kost 5 euro. Tickets zijn verkrijgbaar via het secretariaat van de school, Kallobaan 1 in Beveren, via 03 750 94 94, aan de circuskassa of via augustaugust.be. (mb)

 

 

Lees ook:

BEVEREN. Op zondag 11 mei houdt de Sint-Maarten Scholencampus haar jaarlijkse Open Campusdag. Het is voor de campus de ideale gelegenheid om de aanwezige talenten te tonen aan familie van leerlingen...

BEVEREN. Voor de Midden- en Bovenschool van de Sint-Maarten scholencampus verwelkomen bij het begin van het nieuwe jaar enkele nieuwe directieleden. In de Middenschool maakte directeur Walter Van...

BEVEREN. Vrijdagavond naam de Sint-Maarten Scholencampus in Bovenschool afscheid van adjunct-directeur Marie-Lou Weyn. Weyn werd thuis opgehaald, waarna ze op school een receptie kreeg aangeboden....