Orde van de Kaailopers breidt uit met Theo Bressinck

TEMSE. Tijdens de voorbije carnavalviering is de Orde van de Kaailopers uitgebreid met een nieuw lid in de persoon van Theo Bressinck. De Orde verenigt personen die een uitzonderlijke verdienste hebben op het vlak van carnaval in Groot-Temse. Zij werd in 1992 opgericht op initiatief van toenmalig schepen van Feestelijkheden Luc De Ryck.

Aan de leden wordt een eremedaille uitgereikt ontworpen door Valeer Peirsman, de beeldhouwer van de beeldengroep De Kaailopers. Van het metaal, dat het  monument voorstelt, zijn slechts 25 exemplaren geslagen: 1 ging naar Valeer Peirsman en 1 naar de sponsor Makelaarskantoor Marc De Ryck, zodat 23 exemplaren voorhanden waren voor verdienstelijke figuren i.v.m. carnaval.


Op Carnavalzondag  is de laatste toegekend tijdens de plechtigheid op het gemeentehuis. Burgemeester Luc De Ryck mocht het eremetaal uitreiken aan de 65-jarige Theo Bressinck. De laureaat maakt deel uit van Temses Carnavalcomite sinds 1978 wat toch amper een jaar na de oprichting is. Hij was Prins in 1985.


Door omstandigheden zijn twee eremedailles opnieuw ter beschikking gesteld. Vorig jaar overleden immers twee monumenten van Temses carnaval: Hugo Smet en Dolf Peeters. De beide families hebben het eremetaal aan het comite geschonken, zodat in de toekomst nog twee personen in aanmerking komen voor de onderscheiding.
De Orde van de Kaailopers omvat nu de volgende 25 leden: Voor Temse: D. Van Riet, Hugo Smet, Jozef De Caluwe, Martin De Ryck, Luc De Ryck, Lucien Van Bunderen, Alajos Van Peteghem, Belgomine, Houtshop Van der Gucht, Bouwmaterialen Kamiel Troubleyn, Marc Cogen, Theo Bressinck.
Voor Steendorp:  Dolf Peeters, Dirk Janssens, Marc Claus, Charles Van Doninck, Marc Ost, Kalman Horvath.
Voor Tielrode: Andre Speleman, Jeanine Coppens
Voor Elversele: Willy Beeckman, Marc De Roover, François Van Gaever
 Buiten competitie kregen Valeer Peirsman als ontwerper van de eremedaille en Marc De Ryck als sponsor, eveneens de onderscheiding. (F)