Kort nieuws, aflevering 13

Nieuwtjes kriskras doorheen de regio. Dit keer over het motortreffen van 11 Genie, de eerste trein in Beveren, de jeugdboekenweek van 14 dagen,  Gerolf Annemans in Beveren, minder fietsdiefstallen in Beveren, de automaat van het Viergemeet, een tribune die weg kon vliegen, gastgezinnen voor Amerikaanse toeristen en muziek in Temse.

Vraag naar vroegere trein
 BEVEREN. Dat de eerste trein in het station van Beveren richting Sint-Niklaas, waar een aansluiting is naar Gent, pas om 6.45 u vertrekt, belet heel wat personen om met het openbaar vervoer naar hun werk te rijden. Ook 's avonds loopt het wel verkeerd want wie bijvoorbeeld een laatavondvoorstelling in Siniscoop meepikt, geraakt na 11u met de trein niet meer in Beveren. Raadslid Bruno Stevenheydens heeft het probleem voorgelegd op de gemeenteraad. Er rijden wel vroegere treinen langs Beveren, maar ze stoppen niet. Zo kan er reeds rond 5.15u een eerste trein richting Sint-Niklaas vertrekken en 's avonds kan, als hij stopt, een laatste trein om 23.40u uit Sint-Niklaas in Beveren aankomen. Verkeersschepen Van de Vijver, antwoordde dat de gemeente al heeft aangedrongen om meer treinen in Beveren te laten stopen maar het bleef zonder resultaat.

 

Een Jeugdboeken week van 14 dagen!
GROOT-BEVEREN. De Jeugdboekenweek vindt in 2005 plaats van zondag 6 tot zondag 20 maart. Het is ? lange week van 14 dagen! Net zoals de voorgaande jaren organiseert de gemeentelijke bibliotheek tal van activiteiten in het kader van deze Jeugdboekenweek.  Ze richten zich niet alleen naar de basisscholen, maar ook naar de individuele bibliotheekbezoeker. De Jeugdboekenweek staat in het teken van kennis, wetenschap, filosofie en nonsens.  En www lonkt natuurlijk ook naar het internet.  Feestelijke openingsdag op zondag 6 maart. De bibliotheek is tijdens deze periode feestelijk versierd dankzij de hulp van de leerkrachten en leerlingen van de tekenacademie en studenten van Kaho St.-Lieven Sint-Niklaas. Bij Technopolis werd een "Draaiende water-machine" gehuurd om zelf uit te testen van maandag 7 tot zaterdag 19 maart. In alle bibliotheken kunnen kinderen deelnemen aan het woepsspel, waarbij Iedere deelnemer een polsbandje ontvangt en een toegangskaart kan winnen voor Technopolis.(F)

 

Met Gerolf aan tafel
GROOT-BEVEREN. De Beverse afdeling van het Vlaams Belang organiseert in de Katholieke Kring in de Pastoor Steenssensstraat te Beveren op zondag 6 maart om 12 uur een etentje met "Stoofvlees op Vlaamse wijze" op het menu. Als gastspreker komt federaal parlementslid en fractievoorzitter Gerolf Annemans. Afdeling Bevern staat borg voor een gezellige namiddag met lekker eten, drank, een tombola en goed gezelschap. Kaarten kosten 15 euro voor volwassenen en voor kinderen van 6 tot 14 jaar, 5 euro. Ze zijn te bestellen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
 
Fietsdiefstallen en woninginbraken verminderden
GROOT-BEVEREN. Er zijn nog geen politiestatistieken over 2004 bekend gemaakt omdat ze nog aan de gemeenteraadscommissie moeten worden voorgelegd. Maar toch mag gesteld worden dat de Beverse politie goed werk heeft geleverd wat zich resulteert in positieve cijfers. Het aantal fietsdiefstallen is gedaald maar toch wordt er bijna per dag een fiets gestolen. Het aantal woninginbraken is sinds vorig jaar met 15% gedaald. De ophelderinggraad lag vorige jaren erg laag maar het cijfer van vorig jaar is nog niet bekend gemaakt.

 

De automaat van het Viergemeet
BEVEREN. Aan de automaat die vooraan op het Viergemeet -Kloosterstraat en nabij de school staat kan men op elk uur van de dag drinken bekomen. Ook alcoholische dranken. Dat gaf reeds eerder aanleiding tot overdreven dronkenschap bij scholieren en overlast. De gemeente ging daar al eens tegen in en het verbod op die alcoholische dranken gold een tijdje, maar dan werd het juridisch verbroken. Bruno Stevenheydens, gemeenteraads - en provincieraadslid van Vlaams Belang, heeft nu beloofd het probleem aan te kaarten bij de parlementsleden van zijn fractie.

 

Een tribune die weg kon vliegen
BEVEREN. Het atletiekterrein in de Klapperstraat kreeg een tribune met overkapping. Maar nu is gebleken dat er gelukkig meerwerken wrden uitgevoerd want het voorziene bouwwerk was niet berekend op felle wind. Het zou hebben gekund dat de tribune dan op de loop ging. Ook al lichte reen prachtige brede looppiste, tribunes lopen daar best nioet op. In de gemeenteraad werd bij de motivatie voor de meerwerken, gezegd dat die er kwamen na het aanpassen van de stabiliteitsstudie dor het verzwaren van de fundering en de forse stijging van de metaalprijzen. Raadslid Guy Scheers (SP.A) wees hierbij naar het studiebureau dat het ontwerp verkeerd inschatte. Het is niet de eerste keer, zei hij. Ook schepen van de Vijver voelde zich niet gelukkig bij het gebeuren maar dacht dat het een gebrek aan ervaring was! Maar de nieuwe studie over de stabiliteit en de werken kostte ook geld en de meerwerken die eerst stonden op 379 euro voor het plaatsen van 10 extra zitjes en van betonplex antislip op de horizontale delen van de tribune, liepen nu op tot 15.388 euro. De tribune van het atletiekterrein kost nu 62.221 euro.

 

Gastgezinnen voor Amerikaanse toeristen
TEMSE. De gemeente zoekt gastgezinnen om mee te helpen aan de ontvangst van Amerikaanse toeristen tussen 11 mei en 9 november. Het internationale reisbureau "Overseas Adventure Travel", organiseert dan 50 cruises voor hen op de waterwegen van Brugge tot Amsterdam. In ons land staat naast de grote steden Antwerpen, Gent en Brugge ook Temse op het programma. Hier zullen de toeristen de rechtstreekse confrontatie aangaan met de bevolking. Er komen dus zo'n 50 keer 20 tot 24 Amerikaanse toeristen aan, die allen ouder zijn dan 45 jaar, de meeste zelfs ouder dan 60. Ze slapen op het cruiseschip maar 2 uur wordt voorzien om door te brengen in een gezin om zo kennis te maken met de dagelijkse Vlaamse leefwereld. Het geelschap wordt daarvoor gesplitst in groepjes van 6 tot 8 personen. Het is de bedoeling dat het gastgezin zijn woning toont en er worden typische Temsese hapjes en drankjes aangeboden. Al naargelang de aankomst van de boot, vindt het bezoek plaats van 11 tot 13u of van 16 tot 18u, telkens op een weekdag. Per toerist ontvangt het gastgezin een symbolische vergoeding van 7 euro. Eenzelfde gezin kan meermaals als gastheer optreden. Basiskennis van de Engelse taal is vereist. Wie belangstelling heeft moet v????28 februari zich melden op het kabinet van de burgemeester: 03.710.12.52.

 

Muziek in Temse
TEMSE/VELLE. In de Sint-Jozefskerk van Velle kunnen muzikale fijnproevers op vrijdag 4 aar om 20.15u een recital bijwonen "Verrassing met dwarsfluit" metr Berten D'Hollander en ?? Kaarten: 9 euro. Info en reservatie: 03.771.00.03. Op zaterdag 12 maart om 20.15u, treedt in de theaterzaal Roxy in de Stationsstraat, het bekende Amusementsorkest Amor op met daaraan gekoppeld een gastoptreden van Geena Lisa. Kaarten: 11 euro. Info en Reservatie: 03.771.00.03(F)