"The Chocolat Dinosaurs" een muziekband van jonge tieners

ZWIJNDRECHT. Het is nauwelijks te geloven maar de vier jonge snaken van "The Chocolat Dinosaurs", hebben een orkestje dat het jonge publiek bekoort. Ook al zijn ze amper 14-15 jaar, ze sturen hun gitaarklanken degelijk ingekaderd door een drumstel, omheen de stem van een zanger die wel eens een ras -artiest kan worden. Ze hebben alle bedeesdheid van zich afgeworpen want twee jaar staan ze al op het podium. "The Chocolat Dinosaurs" worden gevormd door gitarist Maxime Helinckx, basgitarist Bart Vermeiren, drummer Anton Van Hove en zanger Jannes Van de Perre.

Het begon allemaal op de Sint-Maartenschool in Beveren waar Maxime en Anton de idee opvatten om muziek te gaan maken. Op korte tijd hadden ze een orkestje dat 'keihard' begon te repeteren op de zolder bij Maxime thuis in de Neerstraat. Jannes bespeelt geen instrument en legt zich bijzonder toe op de zang. Hij is de enige die geen school loopt in Beveren maar wel in Pius X in Antwerpen.


Twee van hen zijn ook lid van een jeugdvereniging, de Chiro en de KSA. Zo hebben zij altijd een midden klaar om op te treden, als het moet want aan optredens geen nood. Op 12 maart staan ze op het programma van Sint-Martinusrock in Burcht.  Ook Togenblik in Beveren staat op de lijst en verder op het muziekfeest van het Saxofoonorkest op 17 april, op de KSA-feestavond als inleiding van de Gokartraces in Zwijndrecht, de Aardbeifeesten in Melsele. Om voor alles klaar te zijn repeteren ze nu tweekeer per week. (F)