Beveren voorloper op vlak van kinderopvang

BEVEREN. Vlaams volksvertegenwoordiger en burgmeester van Beveren Marc Van de Vijver juicht het voorstel van Vlaams minister van Welzijn Jo Vandeurzen (CD&V) toe om in elke gemeente een kinderopvangloket op te richten. Beveren heeft sinds april 2008 een kinderopvangloket. 

Vlaamse maatregelen om het tekort aan kinderopvang het hoofd te bieden volstaan niet meer. Volgens Vlaams minister van Welzijn Jo Vandeurzen (CD&V) moeten de gemeenten meehelpen om oplossingen aan te bieden. Om te beginnen moeten, volgens Vandeurzen, de gemeenten een kinderopvangloket oprichten waar ouders kunnen informeren naar beschikbare opvangplaatsen in de gemeente. Het voorstel krijgt alvast de steun van de Beverse burgemeester en Vlaams volksvertegenwoordiger Marc Van de Vijver. “Dit lijkt me een zeer goed voorstel. Onze gemeente heeft al verschillende initiatieven genomen om problemen rond kinderopvang op te vangen. Zo beschikken wij al over een kinderopvangloket waar een deeltijds ambtenaar de verschillende kinderopvanginitiatieven coördineert en zich bezig houdt met het beantwoorden van de vragen naar en over kinderopvang in onze gemeente.", aldus Van de Vijver. “Daarnaast stelt de gemeente gebouwen ter beschikking en werden renteloze leningen verleend aan kinderopvanginitiatieven. Beveren is dus duidelijk voorbereid op de nieuwe wetgeving." (mb)

 

 

Lees ook:

BEVEREN. De gemeente Beveren is gisteren, 14 april, gestart met een loket voor kinderopvang. Daar kunnen ouders van jonge kinderen terecht met hun vragen over kinderopvang. Het loket heeft een...