Recordopbrengst 25 jaar Sterzingen

SINAAI. Op woensdag 28 december trokken een vijftigtal kinderen en vijftien begeleiders door de straten van Sinaai voor het jaarlijkse sterzingen voor SOS Jungle Kids. De 25ste editie van het sterzingen was niet alleen en jubileumeditie, er werd ook heel wat geld opgehaald. Met dat geld kan SOS Jungle Kids junglekinderen in Dhanwar in India onderwijs en voedsel geven. 

"In december 1986 werd op onze parochie gestart met de actie Sterzingen", vertelt Christiane Vercauteren die het Sterzingen al voor de 25ste keer organiseert. "Met een twaalftal kinderen trokken we door de straten van Sinaai om van huis tot huis kerstliederen te zingen. Dat aantal groeide het jaar daarop snel aan en elk jaar kunnen we nu rekenen op een vijftigtal deelnemers. De opbrengst ging telkens naar projecten voor kinderen waaronder El Salvador en Brazilië en nu reeds enkele jaren naar de organisatie SOS Jungle kids."

Dankzij de financiële steun van pleegouders en acties als het Sterzingen, geeft SOS Jungle Kids aan de junglekinderen van Dhanwar in India een kans om te genieten van onderwijs en dagelijkse maaltijden. Dit is namelijk niet vanzelfsprekend in de dorpjes die in de heuvels en bossen van Chhattisgarh in centraal India verscholen liggen.

Deze 25ste editie werd een recordopbrengst bij elkaar gezongen. "We haalden dit jaar een recordopbrengst van 1550 euro op", vertelt Christiane fier. "Dit zou onmogelijk geweest zijn zonder de enthousiaste kinderen en jonge mensen die als begeleiders meetrekken met de kinderen. Al die jaren mochten wij ook rekenen op de medewerking van de directie en de leerkrachten van onze Sint-Catharinascholen. Wij zijn hen hiervoor heel dankbaar." (mb)