Derde fase heraanleg bosgedeelte R. De Vidtspark gestart

SINT-NIKLAAS. De derde fase van de heraanleg van het bosgedeelte in het Romain De Vidtspark is midden december gestart. In deze fase wordt het oud beukenbosgedeelte op de hoek van de  Parklaan met de Moerlandstraat omgevormd naar een gemengd loofbos.

Het project startte enkele jaren geleden nadat in de jaren 1990 abnormale boomval werd vastgesteld. Uit onderzoek bleek er op geringe diepte een ondoordringbare laag te zitten, waardoor de wortels van de bomen slechts beperkt kunnen groeien. Een tekort aan zuurstof en stagnerend water zorgde voor verrotte wortels, waardoor bomen ziek werden en afstierven. Daarop startte het stadsbestuur een project om het bos geleidelijk te vervangen door een gemengd loofbos. Ook de onderlaag werd aangepakt.

Een en ander betekent dat het straatbeeld op de hoek van de Parklaan met de Moerlandstraat tijdelijk flink zal veranderen. (mb)

 

Lees ook:

SINT-NIKLAAS. Het Romain De Vidtspark heeft er met Emi de eekhoorn een nieuwe attractie bij. Het Regionaal Landschap Schelde Durme zorgde voor het ontwerp. Het Duitse bedrijf Krambamboul, dat ook in...

SINT-NIKLAAS.  Broederlijk Delen, Oxfam-Wereldwinkels Sint-Niklaas, Solidagro, Welzijnszorg Oost-Vlaanderen en de stad Sint-Niklaas organiseren op vrijdag 27 april een solidaire en duurzame picknick...