Kortnieuws uit Temse

Nieuws over maaltijdcheques, zangeres Sandrine en wielerwedstrijd op de Velle.

Maaltijdcheques
Op de gemeenteraadszitting van maandag 28 februari lanceert schepen van personeel, Franky De Graeve, een verhoging van de gemeentelijke bijdrage voor de maaltijdcheques voor het gemeentelijk personeel. Die bijdrage bedroeg tot dusver 408,74 euro of 1,91 euro/cheque x 214 effectieve werkdagen. De schepen wil met ingang van 1 februari een halve euro per cheque m??r, dus 2,41 euro x 214 = 515,74 euro. Temse kent nog verschillende andere voordelen toe aan zijn personeel zoals de hospitalisatieverzekering  die volledig wordt gedragen door de gemeente, een fietsvergoeding, gratis personeelsfeest, gratis deelname Scheldeboottocht en gratis griepvaccinatie.

Sandrine op de Kaaifeesten
Het programma van de Kaaifeesten krijgt stilaan vorm. Nadat vorige week bekend geraakte dat op zaterdagavond 18 juni de Britse topgroep uit de jaren '60 Dave Dee, Dozey, Beaky, Mick and Tich  en als voorprogramma  No Joke, met Luc Smets, Marcel De Cauwer, Chris Peeters en Jan Hulsens, op het programma kwamen, wordt nu ook het Sint-Niklase idool Sandrine aangekondigd voor het zondagavondprogramma om 20 u. Gunther Neefs en zijn orkest vormen de apotheose. Voor het zondagprogramma zijn nog volop besprekingen aan de gang.

Vroege wielerkoers.
Op Temse -Velle wordt reeds naar jaarlijkse traditie, op zondag 6 maart een wielerwedstrijd voor nieuwelingen georganiseerd. De start is om 15u voor een afstand van 50 km of 10 ronden. (F)