Dave Dee, Dozy, Beaky, Mick & Tich op de Kaaifeesten

TEMSE. De Britse topgroep Dave Dee, Dozy, Beaky, Mick & Tich die in de zestiger jaren hoge toppen scheerde, zal in juni tijdens de Kaaifeesten, een optreden verzorgen. Op de 6de editie van The Golden Years, op 4 december 2004 in het Antwerpse Sportpaleis, was de sfeer en de sound te smaken  van de gouden jaren '60-'70. D? revelatie was de groep Dave Dee, Dozy, Beaky, Mick & Tich, die zich pas de jongste jaren terug heeft herenigd en aantreedt in de originele bezetting. Dat zij de revelatie waren, vond ook Temses burgemeester Luc De Ryck. Onmiddellijk na het optreden zocht hij hen op in de VIP-loges en legde hij de basis van hun optreden in Temse. Op zaterdag 18 juni zijn zij inderdaad top of the bill op de 19de editie van de Kaaifeesten.
In het voorprogramma zal dan ook nog een van de beste sixtiesgroepen optreden met No Joke, met ronkende namen als Luc Smets, Marcel De Cauwer, Chris Peeters en Jan Hulsens.
Dave Dee, Dozy, Beaky, Mick & Tich werd in 1961 in het Engelse Salisbury gevormd als Dave Dee and The Bostons. Als semi-professionals deden zij heel wat ervaring op in tal van danszalen in het Verenigd Koninkrijk ?n in Hamburg. Hun repertoire was rock 'n' roll gekruid met komische elementen en de eigenstijlse taal van leadzanger Dave Dee. Toen zij in 1964 doorheen Groot-Brittanni? toerden als ondersteunende groep van The Honeycombs, werden zij opgemerkt door managers-songwriters, met als resultaat, een platencontract bij Fontana. Onder de naam Dave Dee, Dozy, Beaky, Mick & Tich begonnen zij een tweede leven Dozy, Beaky en Tich waren bestaande bijnamen van drie groepsleden, Dave Dee was de artiestennaam van leadzanger Dave Harman; alleen Mick is een echte naam  van de drummer.
 Nadat hun eerste twee singles flopten, haalden ze begin 1966 de Britse Top 30 met You make it move, de eerste van een ononderbroken succesreeks van 13. Tussen december 1965 en mei 1969 stonden zij met die 13 hits niet minder dan 141 weken in de Britse hitparade!
Hun succes sloeg over op Europa, Australi?, Nieuw Zeeland en Japan. Maar Amerika werd niet veroverd: slechts ??nmaal haalden zij er de Top 100 en dat was met Zabadak.
In 1969 ging leadsinger Dave Dee zijn eigen weg. De andere 4 werkten nog enkele jaren verder als Dozy, Beaky, Mick & Tich, maar zetten er een punt achter in 1972. Toen vanaf de jaren '80 de revival-shows de kop opstaken, kregen ook Dave Dee & Co weer de kriebels. Geruime tijd traden zij apart op. Maar sinds een paar jaar vormen zij opnieuw ??n groep en zijn zij d? sensatie van elke sixties-show. Op zaterdag 18 juni begint hun optreden in Temse om 22u en de toegang is zoals altijd op de Kaaifeesten, gratis. (F)