Vernieuwing voetpaden Gelaagwijk

STEKENE. Het gemeentebestuur van Stekene trekt ruim 150.000 euro uit voor de vernieuwing van de voetpaden in de Gelaagwijk. De voetpaden zijn er beschadigd doordat wortels van de bomen de stenen omhoog duwen. Het dossier sleept al aan sinds 2009 en komt nu in een stroomversnelling. 

De gemeenteraad heeft een project goedgekeurd om de voetpaden in de Gelaagwijk te vernieuwen. De gemeente wou al eerder de voetpaden renoveren maar stootte op verzet van bos- en natuur. Dat kwam omdat de gemeente de huidige bomen wou vervangen door bomen die de voetpaden minder zouden beschadigen. Dat voornemen zorgde ervoor dat de vergunningsaanvraag negatief werd geadviseerd.

Het vernieuwen van de voetpaden zal ruim 150.000 euro kosten. "De bewoners in de Gelaagwijk zullen blij zijn, want in de Cedronbeekstraat en Steenovenstraat worden de voetpaden kortelings heraangelegd.", reageert gemeenteraadslid Marc Fruytier. (mb)

 

Lees ook:

STEKENE. Bij het plannen van de vernieuwing van de voetpaden stootte het gemeentebestuur op een obstakel in de Gelaagwijk. De bomen in de wijk mochten van Natuur en Bos niet gerooid worden en dus...

De voetpaden in de Gelaagwijk zijn in slechte staat.STEKENE. De voetpaden in onder meer de Klinkaardstraat en Steenovenstraat van de Gelaagwijk zijn in slechte staat. Dat wist sp.a-gemeenteraadslid...