Tsunami-acties Temse brengen 4.478 euro op

TEMSE. De acties voor Tsunami 12.12, waaraan het gemeentebestuur medewerking verleende, brachten 4.469,78 euro op. Op zaterdag 15 januari vond een gezamenlijke autowas -actie plaats door mensen van de Marokkaanse gemeenschap en autochtonen, onder wie ook het Rode Kruis. Een 35-tal vrijwilligers sloegen de handen in elkaar en gaven een kleine 200 wagens een flinke beurt. In totaal werd 1.801,50 euro verzameld.
In samenwerking met het OCMW werd op zondag 23 januari in de feestzaal van het gemeentehuis een aperitiefconcert georganiseerd. De Armeense violist Hrachya Avanesyan, een politieke vluchteling die in Temse woont, werd op piano begeleid door zijn moeder. Zij traden gratis op. De opbrengst bedroeg 373,28 euro.
Het grootste initiatief betrof de organisatie van twee boottochten op de Schelde op zondag 30 januari. De rederij Rivertours had daarvoor gratis haar luxepassagiersschip Verdi ter beschikking gesteld. The New Orleans Train Jazz Band van Alajos Van Peteghem, verzorgde gratis de muzikale omlijsting. Voor de gelegenheid waren er ook twee speciale gidsen met burgemeester Luc De Ryck  en schepen van Openbare Werken Freddy Verbeke. De opbrengst bedroeg 2.295 euro. (F)