Voorbeeldwoning voor groen en veilig leven geopend

BEVEREN. Vandaag is aan de Wilhelmietenlaan 12 in Beveren een demonstratiewoning rond gezond binnenklimaat, CO-, brand en valpreventie geopend. Wie de woning bezoekt, krijgt tips om schimmels te voorkomen, de luchtkwaliteit in zijn woning te verbeteren en ontdekt de gevaren van slecht werkende verwarmingstoestellen. Ouderen zien in de woning hoe ze met beperkte ingrepen het risico op valpartijen kunnen verminderen. Ook inbraakbeveiliging krijgt er aandacht. Zaterdag staan de deuren tussen 14 en 16 uur open voor het publiek. 

Het binnenmilieu, de leefomgeving binnenin een huis, is kwalitatief minder goed dan het buitenmilieu. En aangezien Belgen meer dan 90 procent van hun tijd binnenshuis doorbrengen mag dat binnenmilieu volgens de gemeente Beveren, Ibogem en Logo-Waasland wel wat meer aandacht krijgen. Daarom starten de drie samen het project 'Gezond (T)huis'. In dat project krijgt ook de problematiek vallen bij ouderen de nodige aandacht.

In de woning komen thema's als verluchten en ventileren, wassen en strijken, verwarmen en verbranding, CO-preventie, schimmels en vocht, ongedierte in huis, valpreventie en beweging, inbraakbeveiliging,... aan bod.

De nieuwe demonstratiewoning aan de Wilhelmietenlaan 12 in Beveren toont hoe mensen hun woning gezonder, groener en veiliger kunnen maken. Groepen kunnen op aanvraag een rondleiding krijgen in de woning. Dat kan tussen 15 september en 28 oktober gratis. Individuele geïnteresseerden kunnen de woning vrij bezoeken tijdens de opendeurdag op zaterdag 17 september van 14 tot 16 uur.

Wie meer wil weten, kan terecht bij de dienst sociale en economische zaken van Beveren via het nummer 03 750 16 70 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. (mb)