Schoolfietsroutes moeten zichtbaarder

SINT-NIKLAAS. Terwijl studenten en scholieren nog zwoegen aan de examens denkt gemeenteraadslid Patrick Gorrebeeck al aan volgend schooljaar. Vooral de veiligheid van de fietsende jongeren heeft zijn aandacht. Volgens het gemeenteraadslid is er nog ruimte om de fietsroutes naar de scholen veiliger te maken. 

Bij het begin van elk schooljaar voeren de verkeersdienst en de politie actie om het schoolverkeer zo veilig mogelijk te laten verlopen. Daar ziet gemeenteraadslid Patrick Gorrebeeck nog ruimte voor verbetering. "Diverse schoolfietsroutes komen van buiten de stad en lopen doorheen onze stad in de richting van de diverse scholen. Op deze schoolfietsroutes kunnen al of niet de leerlingen gebruik maken van voorziene fietspaden. Dit biedt normaal de grootste veiligheid. Maar dit is niet over de gehele lengte van de schoolfietsroutes het geval, vooral in de richting van de binnenstad.", aldus Gorrebeeck. "Daarom vraag ik mij af of het niet mogelijk is deze ontbrekende delen aan te vullen met de rode slijmlaag."

Echte fietspaden aanleggen is in sommige straten quasi onmogelijk en daar zou een een gekleurde laag op het wegdek soelaas bieden volgens Gorrebeeck, die dergelijke strook wil laten erkennen als fietspad. (mb)