Kort nieuws, aflevering 10

Nieuwtjes kriskras doorheen de regio. Ze komen uit Beveren, Vrasene, Haasdonk, Kallo, Zwijndrecht, Sinaai.

Winnaars kerstmarktactie OC 't Waaigat
ZWIJNDRECHT/BURCHT. Tijdens de kerstmarkten van december in Zwijndrecht en Burcht kon kennisgemaakt worden met OC 't Waaigat en met de programmatie van de 2de seizoenshelft.
Door een eenvoudige vraag op te lossen over een komende voorstelling, kon een waardebon van 10 euro gewonnen worden. De vijf gelukkigen, getrokken uit de juiste antwoorden waren: Gerda Somers, Karolien Bijl, Francois Heyrman, Frederik De Bock en Jafel Roels.

 

Tentoonstelling Hugo Claus
BURCHT/ZWIJNDRECHT. In OC 't Waaigat vindt op vrijdag 11 februari de voorstelling 'Interieur' plaats van theatergroep 't Arsenaal. Dit theaterstuk is gebaseerd op de roman van Hugo Claus 'Omtrent Deedee'. Naast de tentoonstelling 'Herman Selleslags portretteert Hugo Claus' die in OC 't Waaigat loopt van zaterdag 5 tot zondag 20 februari, is er in de bibliotheek heel de maand februari een kleine tentoonstelling over het werk van Hugo Claus. Zijn romans, dichtbundels en toneelwerken liggen er te kijk. Ze worden aangevuld met foto's. Er zoveel mogelijk extra exemplaren voorzien zodat ook boeken van Claus kunnen uitgeleend worden tijdens de tentoonstelling.(F)


Valentijn in Winkelcentrum
BEVEREN. Winkelcentrum Beveren vzw en de aangesloten winkeliers gaan ten gunste van de klanten weer Valentijn vieren. Daarom worden de Beverse winkelstraten op zaterdag 12 februari in de kleur van de liefde versierd. Dit met ballonnen en hartjes. Wie het  Beverse Winkelcentrum bezoekt kan deelnemen aan de Valentijnactie. Deze loopt van dinsdag 1 tot en met maandag 14 februari. Aangesloten winkeliers, herkenbaar door het rode Valentijn-hart aan de gevel, beschikken allen over roze invulstrookjes
Het invullen van naam en adres betekent automatisch dat u in aanmerking komt voor ? van de 15 romantische etentjes. De winnaars worden door loting op dinsdag 22 februari, in het Beverse Culturele Centrum Ter Vesten, bekend gemaakt. Zij ontvangen persoonlijk thuis hun waardebon.


Winst uit lage rentevoeten
ZWIJNDRECHT. Het gemeentebestuur  heeft heel wat leningen lopen bij Dexia maar de rentevoeten van die leningen worden regelmatig herzien. Nu die rentevoeten laag zijn heeft de gemeente besloten om niet te wachten  tot de datum van herziening maar dat nu al te doen. Het gevolg hiervan is dat de gemeente de eerstvolgende jaren ongeveer 8.200 euro uitspaart aan intresten.

Meer dan 1000 voor "Kom op tegen Kanker"
SINAAI. Dirk Cornu uit Beveren heeft nu een definitief punt gezet achter zijn Ronde van het Waasland voor mountainbikers. Vorige zondag in Sinaai werd ten voordele van "Kom op tegen kanker", nog een laatste tocht gereden waar hij zich voor inzette. Er waren 1072 deelnemers. Cornu was vijna 4 maanden elke week actief in de organisatie. Nu kan hij zich weer volledig achter de carri? zetten van zoon Dominique die in het wielrennen in ons land bij de absolute top der beloften behoort.
 
Elvis Memories naar Memphis Tennessee
ZWIJNDRECHT. De Elvis fanclub Memories is klaar met het plan om van 7 tot 21 augustus naar Memphis Tennessee te vliegen. Het 15 daags verblijf kost aan 2087 euro  wat neerkomt op 139 euro per dag. Er wordt verder ook een bezoek gebracht aan Tupelo, Elvis geboorteplaats, Nashville, Tunica, het Las Vegas van het zuiden. Meer info 0497-43 23 55 of tijdens kantooruren 03-750 36 61. Er komt een  infovergadering op zaterdag 12 februari om 18 uur in Swingcafe Memphis, Oosteinde 24, Zaffelare. Alle vragen worden hier beantwoord. Er kan ook gekeken worden op  www.elvismemoriesbelgium.homestead.com

Herdenkingszuil op kerkhof
VRASENE. Het ACW  ijvert voor het plaatsen van een herdenkingszuil op het kerkhof. Niettegenstaande zij hebben gepleit om de ontruiming van het kerkhof niet al te drastisch uit te voeren, werd daar geen rekening mee gehouden. Heel wat overledenen zijn nu verdwenen zodat voor nabestaanden er niets tastbaars meer is achtergebleven. Voor al die mensen wil het ACW de herdenkingszuil zodat toch nog eens een bloemetje kan neergelegd worden. ACW Vrasene wil het hiermee ook opnemen voor andere deelgemeenten waar  graven moeten verdwijnen.

 

ACW wil permanentie voor De Post
VRASENE. Het postkantoor van Vrasene werd opgedoekt en er kwam niets in de plaats. ACW volgt heel wat mensen die vragen in het gemeentehuis een permanentie onder te brengen. Daar is zeker plaats voor. Heel wat inwoners moeten nu beroep doen op anderen om zich te kunnen verplaatsen. ACW vindt dat het gemeentebestuur inspanningen moet blijven doen bij de directie van De Post.

 

Herstellingen aan kerk en aankoop nieuwe kniestoelen
KALLO. De gemeente heeft de werkingstoelage voor de kerk van Kallo moeten verhogen met meer dan 3000 euro tot 19.113 euro. Dat is een gevolg van dringende herstellingen aan het dak en dat volgens een verslag van Monumentenwacht Vlaanderen dat in 1991 werd opgericht voor het behoud van het culturele erfgoed in Vlaanderen te promoten. Het verstrekt onafhankelijk en objectief advies over de bewaringstoestand van waardevolle gebouwen, interieurs en roerende kunstvoorwerpen. Voor het dak van Kallo-kerk was 6000 euro extra nodig. Verder moesten voor de kerk ook 150 kniestoelen worden vervangen wat 8.500 euro kost en waarvan de helft door de gemeente wordt betaald.

 

Lokaal voor VZW BOKS in gebouw Speelpleinwerking
BEVEREN./ MELSELE. De vzw BOKS, de vereniging voor kinderen en ouders die te maken hebben met een stofwisselingsziekte, en gevestigd in Melsele wordt  door het gemeentebestuur uit de nood geholpen en krijgt op de bovenverdieping van het nieuw gebouw van de speelpleinwerking in de Floralaan, een lokaal dat zal ingericht worden als secretariaat. BOKS bestaat 10 jaar en is uitgegroeid tot een grote organisatie. Zanger Frank Galan is peter van BOKS. De huurprijs bedraagt 75 euro per maand en gaat in vanaf 1 februari. De vereniging staat wel zelf in voor de inrichting.

 

Huisjes voor kansarmen.
HAASDONK. De gemeente kocht te Haasdonk in de Keizerstraat enkele woningen aan  om daar de rooilijn te kunnen realiseren maar de nummers 15 en 7 staan leeg maar zijn wel nog in vrij goede staat. Het is zonde het zo maar te laten staan. Het gemeentebestuur heeft dan ook besloten om, in afwachting dat de rooilijn wordt verwezenlijkt, ze nog een nuttige bestemming te geven. Er werd contact opgenomen met het OCMW en dat wil de woningen graag inschakelen  in hun werking naar woningen voor kansarmen. De Haasdonkse huisjes kunnen nog tijdelijk, voorlopig voor 1 jaar, bewoond worden. De gemeente stelt ze gratis ter beschikking van het OCMW dat wel moet instaan voor de inrichting van de woningen, de herstellingskosten en het onderhoud  en nutsvoorzieningen. Ook de garage nummer 13 hoort er bij. (F)