Winnaars eindejaarsactie en Valentijnsactie namen prijs in ontvangst

ZWIJNDRECHT/BURCHT. In de trendy herenmodezaak Regina in de Statiestraat was zaakvoerder Rita Vande Velden de gastvrouw bij de uitreiking der hoofdprijzen van de eindejaarsactie en de Valentijnsactie. Dat gebeurde in aanwezigheid van het bestuur van de Verenigde Zwijndrechtse Zelfstandigen (VZZ) geleid door voorzitter Lieven Bernaers en Unizo-voorzitter Zwijndrecht-Burcht, Luc Rogier.

Het was Walter Mensack uit de Melselestraat die een dik pak cheques te waarde van 2.500 euro in ontvangst mocht nemen uit handen van voorzitter Bernaers, als winnaar van de eindejaarsactie. De Valentijnsactie maakte dan weer Leen Van Robbroeck gelukkig met een cheque ter waarde van 250 euro. Zij had het beste resultaat neergezet bij het schatten hoeveel ballons er in een Fiat 500 zaten. Dat waren er 323. De 2de plaats was voor Fien Reyntiens maar die was amper een jaar oud en was niet aanwezig maar deze baby had wel een lingeriebon gewonnen.

Voorzitter Lieven Bernaers  keek tevreden terug naar de eindejaarsactie die wat laagdrempelig werd gemaakt en zo was er wel meer omzet waar te nemen. Vorig jaar had Burcht reeds apart gewerkt maar nu deden ze het samen met Zwijndrecht. De prijzen werden ook opgetrokken zodat de hoofdprijs van 1.500 euro naar 2.500 euro ging. Dat was toch meteen 1000 euro meer. Dat betekende dat winnaar Walter Mensack, een zaakje deed. "We hopen dat we elk jaar nog meer handelaars hebben die er aan deelnemen", zei Lieven Bernaers. Wat de verkoop betrof is er inclusief Burcht een lichte stijging vast te stellen maar hoeveel er bij de handelaars zelf gekocht werd, is moeilijk in te schatten. Het aantal loten is zeker niet gedaald. "Wanneer we de resultaten van vorig jaar, toen het nog apart was Burcht en Zwijndrecht, samentellen dan zitten we op een iets hoger niveau. Dus, was het nu beter dan vorig jaar."

Vanuit de Adviesraad, Unizo en VZZ werd er gezocht naar een winkelslogan specifiek voor Zwijndrecht. Dat kwam er na een studie vanuit de provincie en daaruit bleek dat het ook wel belangrijk was dat men de lokale handel kan promoten. Heel wat gemeenten hebben een slogan en daarom dat er ook in Zwijndrecht naar werd uitgekeken.

Ondertussen is die slogan gevonden maar die wordt nog niet bekend gemaakt. Dat zal waarschijnlijk officieel gebeuren eind juni 2011. De aanvraag is ook binnen bij de provincie voor subsidies die horen bij de promotie via een winkelslogan. Voorzitter Bernaers denkt er ook aan om winkeltassen te verspreiden om de slogan bekend te maken. "Belangrijk echter met die slogan in samenwerking met de middenstandsverenigingen , we eigenlijk Zwijndrecht een beetje op de kaart te zetten en dat men ziet dat er in Zwijndrecht wel iets leeft. Dat is de bedoeling."

Walter Mensack koesterde een envelop met een dik pak cheques in want 2.500 euro is niet niks. Hij woonde vroeger op Linkeroever maar toen hij in Zwijndrecht kwam wonen leerde hij er ook ‘winkelen’. "Ik vind het in Zwijndrecht heel aangenaam en winkelen voldoet absoluut aan mijn wensen. Het winnen van de 2.500 euro deed me wel even schrikken maar tegelijkertijd was ik ook fier omdat het een soort erkenning is van het winkelen in Zwijndrecht, als een bewijs van vertrouwen in dat winkelen, een soort beloning daar voor."
De cheques hebben al een bestemming en zullen in hun totaliteit worden aangewend in het reiskantoor. Marc lachte smakelijk toen hij zei: "Het zal Japan worden"

Leen Van Robbroeck was in de wolken met haar winst in de Valentijnsactie. Ze was in een winkel en kreeg daar een formulier om deel te nemen. Ze aarzelde niet en ging een kijkje nemen naar de ballonnen die in de Fiat geperst zaten. "Ze tellen kan natuurlijk niet, het was echt gokken. Omdat het een wilde gok was, had ik niet verwacht te zullen winnen. Puur geluk."
Waar ze de 250 euro aan gaat besteden weet ze al. Ze wil naar Disneyland Parijs want dat was voor haar altijd een kinderdroom maar een mama met vier kinderen kon dat niet verwezenlijken. Leen is nu al zelf aan het werk in de thuisverpleging nadat ze in oktober 2010 afstudeerde.

Bij dat ganse gebeuren viel dan toch de samenwerking op met UNIZO Zwijndrecht-Burcht. Voorzitter Luc Rogier legde er de nadruk op dat wordt getracht om zoveel mogelijk activiteiten samen te doen met de VZZ. Ook het bekende ‘Belgerinkel naar de Winkel’,  ‘Dag van de Klant’ verlopen zo en nu ook de "Eindejaarsactie". Burcht en Zwijndrecht twee handen op één buik maar niet alle activiteiten lenen er zich niet toe. Daar hoort de jaarlijkse braderij bij. Door de schaalvergroting te doen worden ook de kosten gedrukt. 

Luc Rogier moet toegeven dat er bitter weinig leven zit in het handelsapparaat van Burcht. Er is een groot verschil met Zwijndrecht. "Er komen ook geen handelszaken bij en dat is al jaren zo en dan spreek ik al van vijftien, twintig jaar dat het stilletjes aan achteruit gaat. Maar de zaken die er zijn blijven wel leefbaar en zijn er ook al veel jaren."
De gemeentelijke Adviesraad der Zelfstandigen denkt er wel ver na wat er kan gedaan worden om de handel in Burcht aantrekkelijker te maken, maar dat blijkt niet zo eenvoudig. Zwijndrecht heeft een heuse winkelstraat met de Statiestraat, Burcht heeft dat niet. "De handelszaken in Burcht zitten meer verspreid. Er zijn er wel meer dan veertig maar die zitten overal verspreid in alle straten zowat.", zo besloot UNIZO voorzitter Luc Rogier. (Rolf Duchamps)

 

 

Lees ook:

ZWIJNDRECHT/MELSELE. Een voorbeeld van een schitterende samenwerking wordt geïllustreerd door een Valentijnsontbijt van de KWB van Melsele dat door hun vrienden van KWB Zwijndrecht wordt...

Vandaag, donderdag 14 februari, is het Valentijnsdag. Niet alleen privedetectives zullen het druk hebben vandaag, ook bloemisten zullen hun werk hebben. Op deze dag der geliefden doen veel mensen...

REGIO. Valentijn is er en er wordt weer gedacht aan dingen waarmee de partner kan worden verrast. Dat is zo elk jaar. Maar bij tuinadvies.be hebben ze eens nagegaan waarmee de ene de andere een...

BEV DREN.  De trekking van de Valentijnsactie 2010 in het Grootste Winkeldorp van Vlaanderen is gebeurd en de winnaars zijn gekend. Uit de 14.852 deelnemingsformulieren werden er, door de...

KRUIBEKE. De werkgroep KRAL (Kruibeke-Al Udayn) opent op vrijdag 12 februari om 19u30 in de bovenzaal van de Brouwerij, officieel de tentoonstelling “Valentijn voor Al Udayn”. De...

BEVEREN. Het voorbije weekend werd door Aangenaam Winkelen overgegaan tot het uitreiken aan de winnaars van voor een waarde van 20.350 euro. De eindejaarsactie in Beveren, het Grootste winkeldorp...