Interimwinkel in Temse

TEMSE. Het gemeentebestuur van Temse opent, samen met VDAB en het Vormingsfonds voor Uitzendkrachten, een interimwinkel. De interimwinkel krijgt vanaf 26 januari een stekje in de Werkwinkel Temse in de Kasteelstraat 84. Voor de interimwinkel werkt de gemeente samen met zeven uitzendkantoren.

Werkzoekenden kunnen vanaf 26 januari in Temse terecht in de interimwinkel, een plaats in de plaatselijke werkwinkel, waar zeven uitzendkantoren hun vacante jobs zullen aanbieden. Hugo Maes, schepen voor werk en voorzitter dagelijks bestuur Werkwinkel Temse, speelt al langer met de idee voor dergelijk initiatief: "Al een aantal jaren geleden droomde ik om te kunnen opstarten met een interimwinkel maar door gebrek aan plaats binnen onze huidige werkwinkel werd deze realisatie verschoven in de tijd. Nu is het eindelijk zover."

Maes schreef alle interimkantoren in de regio aan.  Adecco, Ago Interim, Asap.be, Maintec, Randstad, Tempo-Team en T-interim stappen in het project. Zij zullen via een beurtrol de interimwinkel bemannen op maandag-, dinsdag- en woensdagvoormiddag. "In de interimwinkel kunnen werkzoekenden, jobstudenten en schoolverlaters zich inschrijven en informeren over vacante jobs. Voordelen voor de werkzoekenden zijn de bereikbaarheid van vacatures, de warme overdracht van Werkwinkel naar uitzendkantoor en de mogelijkheid om werk te vinden via verschillende uitzendkantoren.", licht Maes het project toe. "Ook ondernemers kunnen voor vacatures en uitzendarbeid een beroep doen op de uitzendconsulenten."

De interimwinkel krijgt een plaats in de herschikte Werkwinkel van Temse aan de Kasteelstraat 84 te Temse. (mb)

 

 

Lees ook:

SINT-NIKLAAS. De werkwinkel van Sint-Niklaas is verhuisd naar de Leopold II-laan 20 te Sint-Niklaas. Op de eerste verdieping is een kantoor ingericht waar iedereen terecht kan voor informatie of...

ZWIJNDRECHT. Aan de Verbrandendijk 106b is sinds 1 december nu ook een werkwinkel ingericht. Eigenlijk is het en richtpunt voor Zwijndrecht en Linkeroever. Tot voorheen moest men zich naar Antwerpen...