Frans Van der Meiren nieuwe Kruibeekse schepen

RUPELMONDE. Met Frans Van der Meiren uit de Temsestraat heeft Rupelmonde een nieuwe schepen in de D.E.N.E.R T. -SP.a meerderheid. Van der Meiren is in 1952 in Kruibeke geboren, is gehuwd en heeft 3 kinderen. Hij werkt momenteel in het OCMW van Sint-Niklaas als sociaal verpleegkundige in de residenti?le seniorenzorg. Hij is er co?rdinator bewonerszorg en kwaliteit. Bij de laatste gemeenteraadsverkiezingen vroeg de burgemeester hem of hij op de lijst D.E.N.E.R.T. wilde staan. En vermits politiek hem toch wel interesseerde ging hij op de vraag van Antoine Denert in. Na de gemeenteraadsverkiezingen kon hij zijn eerste politieke ervaringen opdoen als OCMW -raadslid. Daar voelde Frans Van der Meiren zich goed bij, omdat OCMW boeiend werk meebrengt, zeer gevarieerd, ontmoeting en samenwerking met mensen die voor de meest kwetsbare medemensen in de maatschappij iets willen betekenen en doen.
Nu hij schepen is spreekt hij de hoop uit verder te kunnen samenwerken met het OCMW. Vooral bij de realisatie van een aantal doelstellingen die voor de gemeente Kruibeke en zijn inwoners heel belangrijk zijn: het centrale rusthuis, uitbouw van de thuiszorg, het lokaal sociaal beleid, het welzijnsforum.
De nieuwe schepen zei ook: "Verder vind ik het belangrijk om als schepen mee te werken aan lopende projecten binnen onze gemeente, om op basis van bestaande noden en binnen onze budgettaire mogelijkheden, andere projecten voor te stellen en uit te voeren".
Maar zijn ervaring heeft evenwel al geleerd dat in Kruibeke heel veel goede dingen gebeuren die niet altijd worden geapprecieerd of ten onrechte worden bekritiseerd. Hij vindt dat onze maatschappij terug moet leren zien met dankbare ogen met wat meer respect voor elkaar, er mee tevreden zijn dat niet alles kan. Medemensen mogen niet in de eenzaamheid en anonimiteit geraken.
De nieuwe schepen houdt van zijn gemeente maar hij kon niet nalaten er op te wijzen dat men het schoonste in de gemeente  momenteel wel aan het kapotmaken is: "onze zalige polder" heette het. Bij andere mooie dingen citeert hij de drie dorpen met ieder met hun eigenheid, het engagement van vele vrijwilligers in tal van verenigingen. Tenslotte houdt hij heel veel van Rupelmonde waar hij nu al 52 jaar woont en hij hoopt er nog vele jaren te mogen wonen.
Voor hobby's heeft hij niet al te veel tijd maar wat hij graag doet is tuinwerk, iets lezen, fietsen, winkelen en soms eens ' niets doen! (F)