"Temse is van overal" succesvol gestopt

TEMSE. Jaarlijks organiseert de Gemeentelijke Integratiedienst een interculturele activiteit. Dit jaar liep die activiteit van 1 oktober tot 1 december en kreeg ze de naam Temse is van overal. Door voor een artistieke wedstrijd te kiezen, was de activiteit toegankelijk voor iedereen. Dat was uiteindelijk ook het doel, zo veel mogelijk mensen laten nadenken over de culturele diversiteit die we dagelijks ervaren.

De deelnemers werden in verschillende leeftijdsgroepen opgedeeld. De jongste deelnemers konden een kleurplaat inzenden. De kleurplaat was een interculturele versie van het monument de Kaailopers getekend door Klaar Vergult uit Sint-Niklaas.


Voor kinderen van 7 tot 10 jaar en van 11 tot 14 jaar was de opdracht open. Op eender welke artistieke wijze konden zij aantonen hoe zij de culturele verscheidenheid in Temse ervaren.
Iedereen ouder dan 15 jaar mocht een foto inzenden met ook hetzelfde thema.
Voor elke categorie werden door de jury drie winnaars gekozen. Elke leeftijdsgroep kreeg een winnaar voor de meest artistieke inzending, een voor de meest originele inzending en uiteraard ook een voor de meest interculturele inzending.

 

Temse is van overal bleek een succes. De meer dan 270 inzendingen tonen dit ook aan. Enkel van de plus-15-jarigen was er weinig respons.
Maar de vele reacties en de leuke inzendingen maken vooral duidelijk dat de jongeren in Temse die cultuurverschillen als iets positief beleven en dat is een goed signaal.

Een selectie van de inzendingen zal ook in een tentoonstelling geplaatst worden. Die zal vanaf  21 december te bezichtigen zijn in de bibliotheek. De tentoonstelling blijft daar tot na de kerstvakantie.

Categorie tot 7 jaar: de kleurplaat.

Meest artistieke inzending: Geerts Anke
Meest originele inzending: Femke Philippaert
Meest interculturele inzending: De Koninckx Ruben

Categorie van 7 tot 10 jaar: eigen werkjes

Meest artistieke inzending: Aline Van Daele
Meest originele inzending: Adeline Mentinck
Meest interculturele inzending: Yousra Soussi


Categorie van 11 tot 14 jaar: eigen werkjes

Meest artistieke inzending: kim Bauwens
Meest originele inzending: 6A en 6B van de basisschool de Vierklaver
Meest interculturele inzending: Mounir Melihi

Enige prijs: de leerlingen van het Atheneum in Temse onder leiding van celine Eeckhoudt, lerares Frans.