Vestiging Groep Noordvlees Van Gool verhuist naar Lochristi

SINT-NIKLAAS. De Groep Noordvlees Van Gool heeft sectorgenoot BGMC,  de Belgische marktleider in de valorisatie van rode organen, overgenomen. De Groep Noordvlees Van Gool heeft naast de hoofdvestiging nog een site in Sint-Niklaas. Die vestiging zal vanaf januari verhuizen naar de BGMC-vestiging in Lochristi.

De Groep Noordvlees Van Gool is actief in het slachten en commercialiseren van varkens en het valoriseren en commercialiseren van afval (rode organen). Het bedrijf groeide sinds de start in 1955 uit tot de top 5 van Belgische slachthuizen met z'n vestigingen in Kalmthout en Sint-Niklaas een slachtcapaciteit van jaarlijks bijna 900.000 varkens. Met de overname van BGMC wordt Noordvlees Van Gool markleider in valorisatie rode organen.

De voornaamste activiteiten van BGMC zijn de valorsatie van rode organen, het verwerken van slachtafval en het uitbenen van varkenskoppen. Het familiebedrijf heeft in Lochristi een ultamoderne infrastructuur en produceert  25 miljoen kilo eindproduct per jaar met 90 medewerkers.
Het is naar die vestiging dat Noordvlees Van Gool z'n Sint-Niklase activiteiten wil verhuizen.

Na de overname door Noordvlees Van Gool blijft het huidige management van BGMC nog minimum drie jaar actief om de overgang te organiseren. De medewerkers van BGMC blijven, met behoud van de arbeidsvoorwaarden, aan de slag binnen de Groep Noordvlees Van Gool. Noordvlees zal op termijn zijn verouderde vestiging in Sint-Niklaas verkopen. (mb)