Daniël Ost Christmas Days in stadhuis Sint-Niklaas

SINT-NIKLAAS. Vanaf vandaag bezetten duizenden rozen het Sint-Niklase stadhuis voor de groots opgezette Daniël Ost Christmas Days, een gigantische tentoonstelling van de bekende bloemenkunstenaar met verschillende soorten rozen. De tentoonstelling moet niet alleen het werk van Ost in de kijker werken maar ook de belangstelling voor het neogotische stadhuis en de stad als winkelcentrum aanwakkeren.

Bloemenkunstenaar Daniël Ost is bekend om zijn prachtige kunstwerken met bloemen. Ook nu weer stelt hij monumentale bloemsierstukken en gevarieerde tafeldecoraties tentoon in het passende decor van het neogotische stadhuis van Sint-Niklaas. Decoraties met Zuiderse en inheemse vruchten leggen de link met Sinterklaas maar vooral wil de kunstenaar het vooral met rozen en orchideeën versierde kasteel aantrekkelijker maken. Dat Ost daar kosten noch moeite voor spaart, bewijzen de 25 Japanse leerlingen die overgevlogen zijn om de tentoonstelling voor te bereiden.

De Daniël Ost Christmas Days lopen nog tot en met zondag 14 november in het stadhuis van Sint-Niklaas, alle dagen van 10 tot 18 uur. De tentoonstelling bekijken kost 12 euro. Kinderen, jonger dan 12 jaar kunnen de bloemenpracht gratis bekijken. (mb)

info: danielostevents.be

 

Lees ook:

WAASMUNSTER. Meesterbloembinder Daniël Ost toont in een vierdaagse tentoonstelling een reeks van zijn exclusieve bloemen- en plantensculpturen in abdij Roosenberg III in Waasmunster. Daarmee keert...

REGIO. De bloemensierkunstenaar Daniël Ost, afkomstig uit Sint-Niklaas, stelt samen met modeontwerpster Kaat Tilley tentoon in het kasteel Coloma in Sint-Pieters-Leeuw. Naast die tentoonstellingen...