Eerste speekseltesten in Sint-Niklaas

SINT-NIKLAAS. De politie van Sint-Niklaas plant vanavond en vanavond een campagne rond het rijden onder invloed van drugs en gaat daarbij voor het eerst speekseltesten uitvoeren. Wie een positief blijkt na de speekseltest zal nog bloedstaal moeten afstaan.

Wie betrapt wordt op het rijden onder invloed van drugs, mag z'n rijbewijs voor 12 uur. Die straf kan nadien verzwaard worden tot maximaal 15 dagen. Bovendien wordt rijden onder invloed van drugs in alle gevallen vervolgd door de politierechtbank. De politie laat weten dat onmiddellijke inningen en een minnelijke schikkingen in deze gevallen nooit wordt toegepast.

Voor wie tegen de lamp loopt, zijn de straffen niet min: een geldboete van minimum €1.100 en maximum €11.000, mogelijke intrekking van het rijbewijs voor een periode van 8 dagen tot 5 jaar. Wie minder dan twee jaar z'n rijbewijs B heeft en z'n rijbewijs kwijt speelt, zal opnieuw een theoretisch en/of praktisch examen moeten afleggen vooraleer die z'n rijbewijs terugkrijgt. (mb)

 

 

Lees ook:

TEMSE. De politie van de zone Kruibeke-Temse heeft een voertuig onderschept op het Stationsplein in Temse. De 31-jarige bestuurder uit Temse legde een positieve speekseltest af. Hij reed onder...

REGIO. De wereld veranderd snel. Vorig jaar kwam het voor hjet eerst naar vootr dat de politie de ‘speekseltest’ kon gebruiken om te controleren of  chauffeurs mogelijk onder invloed van drugs...