Digitale schoolborden voor gemeentelijke lagere scholen

SINT-GILLIS-WAAS. De gemeente Sint-Gillis-Waas heeft 17.500 euro uitgetrokken voor digitale schoolborden in haar lagere scholen. Met een digitaal schoolbord wordt een computerbeeld geprojecteerd en moet de lessen interactiever en aangenamer maken.

Anno 2010 maken de klassieke borden en staafjes krijt stilaan plaats voor digitale, interactieve schoolborden.  Die nieuwe generatie schoolborden zijn verbonden met het internet zodat leerkrachten op elk moment gepaste filmpjes, atlassen en landkaarten kunnen oproepen om hun lessen te ondersteunen. Met dergelijke borden is het ook eenvoudiger om taken klassikaal te verbeteren. De borden hebben ook één voordeel wat de klassieke borden niet hebben: gewiste informatie kan teruggehaald worden. De werkwijze is ook beter voor leerlingen die meer visueel dan taalvaardig zijn ingesteld. Zij leren immers beter door dingen te zien.

Bij de aankoop van de digitale borden hoort een softwarepakket met een waaier aan mogelijkheden. Een taal- of wiskunde pakket zit daar nog niet bij. Daarvoor zal de gemeente wellicht volgend jaar budget vrijmaken. De gemeente zal twee borden plaatsen in de scholen van Sint-Pauwels, Sint-Gillis-Waas en Meerdonk. (mb)

 

 

Lees ook:

SINT-GILLIS-WAAS. Het gemeentebestuur heeft 27.950 euro voorzien voor de aankoop van nieuw meubilair voor onder meer de nieuwe klaslokalen in gemeentelijke lagere school De Zandloper te Meerdonk....