Boekenweekend met stripboeken, plaatselijke auteurs en Davidsfonds

HAMME. De gemeente heeft de bibliotheekweek, die door het Provinciaal Technisch Instituut een bijzondere inhoud kreeg, ook meerdere standen laten oprichten in het CC Jan Tervaert tijdens het Boekenweekend, om aldus ook duidelijk te maken dat Hamme momenteel wel één en ander aan te bieden heeft rond boeken. Met Dagblad- en Boekhandel  Boeket heeft ze de naam terug eer aangedaan. Als lid van de 'Boekenbank' en 'Boek.be' bieden zij nu het populaire genre aan. Meer nog, zij zijn ook aangesloten bij Books2.be, zodat Hammenaren ook kunnen meegenieten van acties zoals o.a. de 'Zomer van het Spannende Boek'.

Vanuit de luie zetel kan men voortaan een boek bestellen bij Dagblad- en Boekhandel Boeket. Hoe gaat dit in zijn werk? Eerst en vooral dient u een boek te selecteren op boekenbank.be. Ga naar 'zoek een boek' en zoek op basis van de gegevens die u kent: een woord uit de titel, de auteur...
Eenmaal een boek gekozen, klik dan op de knop 'bestel'. Men kan dan Dagblad- en Boekhandel Boeket bij 'uw favoriete boekhandel' selecteren. Boekenbank biedt sowieso de mogelijkheid om het boek af te halen. Daarom zal Boekenbank ook vragen om zijn gegevens in te brengen, zodat zij deze aan Dagblad- en Boekhandel Boeket kunnen bezorgen.
Voor wie al ingeschreven is, volstaat het zijn e-mailadres en zijn zelfgekozen paswoord in te geven. Eenmaal men een boek heeft besteld, houden ze u verder op de hoogte van de levering of beschikbaarheid. Men krijgt ook een mail van Boekenbank met daarin een bevestiging van de bestelling en de gegevens van Dagblad- en Boekhandel Boeket. In geval van vragen neemt men best rechtstreeks met Dagblad-en Boekhandel Boeket contact op.
Vanaf nu vindt men zijn boek om de hoek. De vertrouwde perswinkel maakt immers deel uit van Books2.be.welke een samenwerking is van perswinkels die hun zaak uitbreiden tot een buurtboekhandel met een ruim assortiment aan populaire en actuele boeken.

Het staat voortaan ook garant voor een ruim en actueel stripassortiment. Wie een boek of strip zoekt kan terecht bij  Books2.be voor nagenoeg alle algemene Nederlandstalige titels voor kinderen en volwassenen. Binnen de week ligt het boek of de strip in de Books2.be-boekhandel klaar. Vlot, gemakkelijk en klantvriendelijk.

Stand Zinspiratie

Er is ook een stand van 'Zinspiratie' dat een twintigtal creatieve enthousiastellingen die van letters, woorden, zinnen en boeken houden.  Een uniek initiatief in de streek van Waas en Dender dat openlijk flirt met de grenzen van de traditionele lees- of schrijfgroep. Maar het moet gezegd en vooral geschreven, er wordt gewerkt bij Zinspiratie, op de maandelijkse bijeenkomst worden eigen schrijfsels op de tafel gegooid, die nadien gewikt en gewogen worden. De volgende auteurs nemen deel aan het collectief:

Annie De Paepe, Annita Huygens, Chris Van Osselaer, Chantal De Laet, Christa Van Acker, David van Hemelrijck, Donna Keppens, Erwee, Harry Smet, Hilde De Paepe, Hugonne Michiels, Jirka Claessens, Leen Van Den Abeele, Leen Van Keer, Linda De Vlieger, Linda Van Goethem, Luc Goossens, Lut Coen, Marc Berghman, Marleen de Bauw, Mia Vercauteren, Paul De Wandeler, Peter De Meester, Sabine Luypaert,.
Hun Bibliografie spreekt over 'Poëzie en prozaBundel'samengesteld naar aanleiding van de Ros Beiaard ommegang 2010 met voorwoord van burgemeester Piet Buyse Voorgesteld op gedichtendag 2010 in de Sax. Te koop bij de leden en  bij Standaard Boekhandel of op de site unibook.com
Er is hun Poëziekalender 2009 Voorgesteld op 19 december in Brouwerij Malheur Buggenhout en het boek 'Dendermondig'.
Op vrijdag 12 november 2010 voorstelling van de eerste Poëzie-kunstagenda 2011 met  tentoonstelling van de werken opgenomen in de agenda. Dit vindt dan weer plaats in de Zaal Entrepot Sint-Jorisgilde Dendermonde om 19u30.
Zinspiratie verleende ook medewerking aan het programma 'Poëzie op zondagmorgen' in Standaard Boekhandel samen met dichter Marc Pairon en aan de week van de amateurkunst te Hamme Moerzeke Kastel  2010 met gedichten rond aarde en goesting.

Stand Stripspeciaalzaak Vermeire

De Stripspeciaalzaak bij Dagbladhandel Vermeire is de overkoepelende organisatie van 50 stripspeciaalzaken in Vlaanderen en Nederland, met o.a. wekelijkse updates, stripfacts, stripinvasie, besprekingen en veel meer.

In 1999 werd Dagbladhandel-Boekhandel Boeket lid van 'De Stripspeciaalzaak' en 'De Striepclub'. Stripspeciaalzaak Vermeire bvba specialiseerde zich als leverancier van verscheidene bibliotheken en werkte zich op tot de grootste stripzaak van het Waasland.
Daarnaast waren er fel in de smaak vallende, verrassende acties en signeersessies met binnen- en buitenlandse tekenaars in voornamelijk besloten kring omdat hierdoor een gezellige, familiale sfeer gecreëerd werd.

Deze stripspeciaalzaak werkte ook rond lokale stripprojecten: Hierbij waren 'Vuur over Dijkenland' ( De Rode Ridder-waterland), 'Mozes', 'Guldensporenslag 1302-2002' (Kroniek der Guldensporensmag)

Allemaal passeerden ze de revue. Alsook de serie 'Attila, Mijn Geliefde', waarvan ze exclusief de luxe-edities konden aanbieden. Hoogtepunten zijn voornamelijk een bronzen stripbeeldje (Attila, m'n geliefde) en een interview in verband met Alex Ross (Superman) op JimTV.

Stand Davidsfonds

Al het om boeken gaat dan kan het Davidsfonds nioet wodren weggedacht. Het hestaat ook al van in 1875 en kan niet weggedacht worden op een Boekenweekend. Het Davidsfonds is een onafhankelijk cultuurnetwerk. Het bestaat uit  5.000 vrijwilligers-bestuursleden in 500 plaatselijke afdelingen in Vlaanderen en Brussel. Daarnaast zijn er een vijftigtal beroepskrachten op de hoofdzetel in Leuven. Samen bereiken ze 50.000 leden-gezinnen en een veelvoud aan andere belangstellenden. Iedereen is welkom!

Het werkt dagelijks aan een beter Vlaanderen voor alle inwoners. Het gelooft dat daarvoor meer Vlaanderen nodig is, en tegelijk een grote openheid op de wereld. Het Davidsfonds heeft christelijke wortels, de durf om te vernieuwen en ook al eens tegen de stroom in te gaan. Het pleit onder meer voor een solidaire samenleving (tegen egoïsme) en inhoudelijke verdieping (tegen oppervlakkigheid).

Het Davidsfonds is dus actief op het vlak van cultuur, met de focus op geschiedenis, kunst, taal en lezen. Jaarlijks organiseert het meer dan 10.000 activiteiten en 100 internationale cultuurreizen. Universiteit Vrije Tijd Davidsfonds biedt ieder jaar 150 cursussen aan. En Davidsfonds Uitgeverij brengt 120 boeken en cd’s op de markt. Dat zijn dan ook honderden auteurs, docenten, muzikanten, reisbegeleiders en andere specialisten die op een aanstekelijke manier hun verhaal vertellen. Ze brengen kwaliteit-letterlijk en figuurlijk-dicht bij de mensen.

Even uniek is de formule die toelaat om te genieten van alle ledenvoordelen (korting op activiteiten en in musea, gratis vijf keer per jaar het cultuurmagazine 'Omtrent'. Men kiest gewoon twee boeken of cd’s uit het aanbod van het Davidsfonds wat al kan vanaf 30 euro, en bepaalt dus zelf zijn bijdrage!

Meer zal te zien en te horen zijn op het Boekenweekend van 22 tot 25 oktober in het Cultureel Centrum Jan Tervaert. (Rolf Duchamps)

 

 

Lees ook:

HAMME. Het Boekenweekend van vrijdag 22 tot maandag 25 oktober, schenkt ook aandacht aan de bekende Hamse schrijver Filip De Pillecyn (1891 - 1962). Begin 2003 werd in Hamme het Filip De...

HAMME. Van vrijdag 22 oktober tot maandag 25 oktober wordt in Cuiltureel Centrum Jan Tervaert het derde Boekenweekend georganiseerd waarvan de wieg stond in het Provinciaal Technisch Instituut (PTI...