Wilfried Lauwers geeft schepenambt af
Duizenden keren heeft hij het woord genomen op de gouden, diamanten of briljanten huwelijksjubilea, op de persconferenties van de Beverse Feesten, de Puitenslagersfeesten, de Aardbeifeesten of de Scheldewijding Doel. Telkens leek het of het "zijn" feesten waren. Wilfried Lauwers zal ook bij velen geciteerd worden met het zinnetje: "Hij heeft ons nog getrouwd?"
Wilfried Lauwers is een echte Beverenaar die in 1939 in de Achterhoek werd geboren in een landbouwersgezin, als de 6de van 8 kinderen. Zijn lagere school volgde hij bij de Broeders waar hij klasgenoot was van o.a. burgemeester François Smet, kunstenaar Wim Van Remortel en de Zwijndrechtse pastoor Walter Van Remortel. Verder studeren deed Wilfried niet omdat in die tijd een landbouwer het niet zo slecht had. Hij bleef dus op het erf werken.
In 1960 vervulde hij zijn legerdienst en toen hij afzwaaide ging hij werken in het meubelbedrijf Van Pelt in Zwijndrecht. Een bijzonder groot bedrijf waar meer dan duizend mensen werkten. Over Van Pelt wordt in Zwijndrecht nog steeds gesproken en de naam van Wilfried Lauwers valt regelmatig. Hij was er immers syndicaal afgevaardigde en zat in de ondernemingsraad en in het comite voor veiligheid. Maar half van de jaren tachtig begonnen de ontslagen en Wilfried besloot gebruikt te maken van de mogelijkheid om op 50 jaar met pensioen te gaan.
Hij stapte dan via het ACV, de vakbond binnen en werd heel wat jaren de voorzitter van het gewest Beveren. Stilaan lonkte de politiek en in 1982 werd hij bij zijn eerste deelname aan de verkiezingen al tot CVP- gemeenteraadslid verkozen. In 1992 volgde hij Gerard Pauwels op als schepen en na ruim 12 jaar is het ook voor hem voorbij. Wilfried Lauwers heeft al die jaren gezorgd voor zijn Beverse mensen. Nooit kon iemand tevergeefs op hem beroep doen. Hij noemde het steeds "dienstverlening". En die zullen de Beverenaars nooit vergeten. (F)