Judoclub Temse bestaat 50 jaar

TEMSE. Op zaterdag 25 september vierde de Judoclub van Temse haar 50ste verjaardag met een 'vriendsjestraining', een ontvangst op het gemeentehuis en een barbecue.

 

Judoclub Temse startte in 1960 op initiatief van André Baert, die zich eerder dat jaar in Temse had gevestigd en kon bogen op heel wat judo-ervaring. Het trainingslokaal tijdens de pioniersjaren was de bovenverdieping van café De Gouden Sleutel op de hoek van de Markt met de Kamiel Wautersstraat. Daarna verhuisde de club naar Cambrinus. Door het succes van zijn meubelzaak zette voorzitter-trainer-sponsor André Baert in 1963 een stap opzij. De club kende hoogte- en laagtepunten, maar slaagde er telkens in de moeilijke perioden door te komen. In haar glorieperiode in de jaren ‘80 telde zij 125 leden en behoorde zij tot het kruim van de clubs in Vlaanderen. Nadat zij geruime tijd een onderkomen had gevonden in de achterzaal van café Reinaert op de Markt, vond zij een definitieve steks in sporthal Temsica. Toen de club in 1996 dreigde te verdwijnen, was Lieve Van Daele de gangmaker tot de overleving.

De achtereenvolgende voorzitters waren André Baert, Marcel De Pauw, Nelly Van Overloop, Rina De Ryck, Patricia Cosaert en David De Wilde. De trainers waren André Baert, Roland Van Der Meiren, John Van De Rosteyne en Rudy De Maere. Het huidig bestuur bestaat uit voorzitter David De Wilde, ondervoorzitter EddieVan Daele, secretaris Lieve Van Daele, penningmeester Jan Putzeys, hoofdtrainer Rudy De Maere, trainer Willy Hermans en jeugdverantwoordelijke Joris Kemel. (mb)