Tweede baseballrock zet negen bands op podium

STEENDORP. De zomer van 2010 is duidelijk de zomer van de rockfestivals in de Temsese deelgemeente Steendorp. Na Deistelrock en het Rock- en Showfest mag zaterdag de tweede editie van Baseball de zomer afsluiten. Dit jaar beklimmen maar liefst 9 rockbands het podium. De groep Unpayable is duidelijk aan een opmars bezig. De band was dit jaar op zowat elk festival in onze regio te zien en ze zijn de enige band die opnieuw van de partij is op Baseball Rock.

Base & Softballclub Briqville Sluggers gedurende het jaar enkele tornooien maar om mensen die niet zo vertrouwt zijn met de sport toch de kans te geven om baseball te leren kennen, bedacht de sportclub vorig jaar Baseball. Met Crammerock als grote concurrent trok de eerste editie van Baseball Rock op 4 september 2009 nog 225 rockliefhebbers.

Dit jaar zorgt de sportclub opnieuw voor een mix van plaatselijke en nationale bands met enkele grote namen: The Maple Room en Billy The Kill - die beide het voorprogramma van Channel Zero verzorgden - , Unpayable, Ankalima, Froggy, The Buxtons, Shoot to Thrill (dat Repmondrock won), All I know en de jonge band The minority print. Een afterparty met DJ Jean Le Rouge maakt het feest compleet. De Briqville Sluggers organiseren hun rockfestival een week later dan vorig jaar om niet opnieuw tegenover het Stekense festival te staan. En het is meteen een mooie afsluiter van de festivalzomer. Met een Amerikaanse trainer in hun midden, kozen ze per toeval wel een symbolische dag: 11 september.
De videobeelden van het eerste festival zijn op dvd verkrijgbaar. De eerste 25 bezoekers van Baseball Rock krijgen een gratis dvd mee naar huis. Bovendien is elk inkomticket genummerd, waarmee een ballonvlucht voor twee te winnen valt.

Baseball Rock start op zaterdag 11 september om 15 uur in JOC De Nartist, Clemens De Landtsheerlaan te Temse. Tickets kosten in voorverkoop 5 euro en 6 euro aan de kassa.

Briqville Sluggers

Base & Softballclub Briqville Sluggers bestaat 8 jaar en telt 85 leden tussen 7 en 77 jaar. Sinds vorig jaar heeft de club een junior- en een seniorenploeg. De seniorenploeg speelt in 2de nationale en worden momenteel getraind door een Amerikaanse trainer. De jongste afdelingen hebben een klein speelveld naast sporthal Het Gelaag in Steendorp maar de junioren en senioren wijken uit naar Antwerpen totdat er een nieuw terrein op het grondgebied van Temse beschikbaar komt. Met opbrengst van Baseball Rock hoopt de club haar materiaal te kunnen vernieuwen. (mb)

info: baseballrock.be 

 

 

Lees ook:

Two Fifty Three bracht erg gesmaakte bluesrock.TEMSE. Afgelopen vrijdag 4 september werd in Temse de eerste editie van Baseballrock georganiseerd. Met meer dan 200 muziekliefhebbers kon Baseballrock...