Kruibeke wil spaarzaam omgaan met water

KRUIBEKE.De gemeente Kruibeke heeft een subsidiereglement ingevoerd waardoor de bevolking wordt gestimuleerd om spaarzaam om te gaan met water. Voor een infiltratiezone die wordt aangelegd kan een premie worden bekomen van 2,5 euro per m? aangesloten verharde oppervlakte met een maximum van 375 euro. Het betreft hier wel bestaande woningen waarvoor de bouwaanvraag reeds voor 18 oktober 1999 werd ingediend. Een infiltratievoorziening kan al dan niet gecombineerd worden met een subsidie voor een regenput of  hemelwaterput.
De premie bedraagt 2,5 Euro per m? aangesloten verharde oppervlakte, met een maximum van 375 Euro. De aanvragen tot het bekomen van om het even welke subsidie, moeten steeds ingediend worden voor dat de werken worden uitgevoerd! Het volledig subsidiereglement is steeds te bekomen bij de dienst stedenbouw en de milieudienst. Ook diverse folders over het gebruik van water zijn beschikbaar.
Het reglement voor het overwelven van baangrachten zegt dat het in de gemeente verboden is om baangrachten geheel of gedeeltelijk te dempen. Enkel wanneer het om strikt technische redenen noodzakelijk is zoals bijvoorbeeld bij de aanleg van een oprit, kan er een overwelving gebeuren, maar alleen na het bekomen van een voorafgaande schriftelijke stedenbouwkundige vergunning.
De overwelving wordt bekostigd door de aanvrager van de stedenbouwkundige vergunning, maar de werken worden uitgevoerd door de gemeentelijke technische dienst, die voorafgaandelijk in kennis wordt gesteld.(F)