Lopers vertrokken naar Idstein

ZWIJNDRECHT. Aan het AC vertrokken een dozijn lopers om in estefattevorm het traject Zwijndrecht-Idstein af te leggen. Het waren burgemeester Willy Minnebo en de schepenen Kris Herremans en Ann Van Damme die het gezelschap kwamen uitwuiven. De burgemeester gaf de officiële start. Het initiatief kaderde in 40 jaar verzustering met de Duitse stad en werd een “Jubiläumslauf” genoemd. Vier Zwijndrechtenaren van atletiekvereniging ZWAT liepen mee.

De lopers, bij wie ook twee Turken van de zusterstad Sile waren,  begaven zich via de Statiestraat en Pastoor Coplaan naar de Idsteinlaan waar ze zich klaar maakten om met een wagen naar de overkant van de Schelde gebracht te worden. Van daaruit werd gestart richting Namen. Pas vrijdag zullen ze aankomen in Idstein na een looptocht van om en bij de 600 km.
Om onderweg duidelijk te maken wat de betekenis was van deze 'Staffellauf' gingen ook een paar bordjes mee waarop te lezen stond "Zwijndrecht groet Idstein" ter gelegenheid van het '40-Jährigen Partnerschaftsjubiläum' was.

Voor alle lopers werd een oorkonde klaargemaakt die als herinnering achteraf zal overhandigd worden. Komend weekend vinden in de Duitse stad heel wat plechtigheden plaats in het kader van de verzustering. Daar zal ook burgemeester Minnebo bij aanwezig zijn en een afvaardiging van het schepencollege. (Rolf Duchamps)

 

 

Lees ook:

BURCHT. Reeds 6 jaar geleden werd een overeenkomst gesloten tussen de gemeente en de parochiale werken voor de oprichting van een nieuwe school aan de Idsteinlaan in Burcht. Op 23 juni 2009 werd die...

ZWIJNDRECHT. Dinsdag 31 augustus om 9u vertrekken aan het administratief centrum op het Binnenplein 14 lopers  voor een estafetteloop naar het Duitse Idstein en dit jaar staat die in het kader van...