Boeken- en kunstmarkt ten voordele van Al Udayn in Jemen

KRUIBEKE. De VZW KRAL (Kruibeke - Al Udayn) organiseert voor de eerste maal een grote boeken- en kunstmarkt in samenwerking met de ouderraad van school De Teerling. Ze vinden plaats op zaterdag 18 september van 9u30 tot 16u in de Kerkwegels te Bazel.

De werkgroep KRAL spant zich al jaren in om de talrijke kansarme kinderen in Al Udayn in Jemen, zustergemeente van Kruibeke, meer kansen te geven op een betere toekomst. Zo hebben mensen van Kral en Jemenitische medewerkers in Al Udayn een ruimte ingericht waar lichamelijk gehandicapte kinderen met hun ouders terecht kunnen voor effectieve zorgen. Vlaamse vrijwilligers, gesponsord door de VZW KRAL, leerden drie maand lang Jemenitische vrijwilligsters de basistechnieken aan voor therapeutische zorgen voor gehandicapte kinderen.  Om de duurzaamheid van dit project te garanderen willen ze vanuit Kruibeke  regelmatig hulp naar Al Udayn sturen om deze gehandicaptenwerking te blijven behouden én om nieuwe acties op de sporen te zetten. 
KRAL wil trouwens iets tastbaars en blijvends realiseren in Al Udayn in Jemen, nog altijd één van de allerarmste landen in de wereld.  Om dat te kunnen hebben zij hulp nodig.  De verwezenlijking van KRAL- dromen hangt af van geld, veel geld.  Dat proberen zij te verwerven door verscheidene acties per jaar.
 
rommelmarkt

Er is die dag daar aan de Kerkwegels nog meer te beleven want de ouderraad van kleuterschool ‘t Krinkelding organiseert voor de 3de maal een grote rommelmarkt, eveneens van 9u30 tot 16u. Wie hier wil aan deelnemen moet vooraf inschrijven bij Tilly 0476.20.06.07 of bij Nathalie 0485.42.52.44
Deelnameprijs bedraagt 1 euro per meter.  Betalen kan op de dag zelf.
Voor de standhouder is er, mits inschrijving op voorhand, gratis koffie met pannenkoek.  De auto kan bij stand blijven staan en de opbouw is al mogelijk vanaf 8 uur. De organisatoren wijzen er wel op dat de verkoop van eten,drinken en dieren verboden is. (Rolf Duchamps)

 

 

Lees ook:

KRUIBEKE. De werkgroep KRAL (Kruibeke-Al Udayn) opent op vrijdag 12 februari om 19u30 in de bovenzaal van de Brouwerij, officieel de tentoonstelling “Valentijn voor Al Udayn”. De...