Mercatorschool Rupelmonde werd even een circus

RUPELMONDE. Deze week is de Mercatorschool bijzonder creatief uit de hoek gekomen. De kleuters werkten er immers een project af rond "het circus" met een optreden van het echte Circus Magic. Het was Bill Cartoum, bekend van de televisie, die de leiding had van het gezamenlijk optreden. Ook de school 't Krinkelding uit Bazel kon meegenieten van dit uniek gebeuren op school. Gedurende twee weken hadden de kleuters van Rupelmonde gewerkt rond het circus. Dat betekende drukke creatieve bezigheden voor de 50 kleuters uit de drie klasjes. Het project was tot stand gekomen uit de belangstelling van de kleuters in samenspraak met de kleuterjuffen. Toen begin van het huidig schooljaar het Circus Magic en Bill Cartoum zich voor een schooloptreden hadden aangeboden, zag de Mercatorschool nu het ogenblik gekomen om het circus uit te nodigen.
De rode draad doorheen het hele gebeuren was de clown die werd gespeeld door Bill. Hij had ook nog een heleboel vrienden meegebracht. De kinderen vonden uiteraard snel de goede sfeer want in de voorbije weken hadden zij zelf allerlei activiteiten gedaan rond het circus en ze wisten wat schminken was en zich verkleden. Ze hebben geschilderd en zelfs getoverd en ze mochten nu ook zelf optreden.Ook de ouders werden ingeschakeld en ze zorgden tijdens het optreden van het circus, voor lekkere popcorn.
 In de Mercatorschool volgen de projecten zich snel op. Onlangs hadden ze nog het project rond de "Grootouders" waarbij de kleuters zelf naar het rushuis trokken. Nu zijn ze alweer druk bezig rond het feest van Sinterklaas. (F)