Figurentheater blikvanger vernieuwde Sterfeesten

SINT-NIKLAAS. Een nieuw internationaal figurentheaterfestival wordt dé blikvanger voor de vernieuwde Sterfeesten die morgen, zaterdag 7 augustus, doorgaan op het domein van recreatiepark De Ster in Sint-Niklaas. Artiesten uit de vier windstreken beloven een evenement van hoog niveau. Een andere nieuwigheid is het vuurprogramma, waarbij zes vuurartiesten voor spektakel zullen zorgen op en rond het strand.

De Sterfeesten starten zaterdag 7 augustus om 14 uur met een nostalgische kermis en een ambachtenmarkt. De echte blikvanger, het internationaal figurentheater, begint om 16 uur. Daarin brengen artiesten uit Europa, Latijns-Amerika en de Verenigde Staten verspreid over het domein 41 voorstellingen. De stad kiest bewust voor een interdisciplinair festival, met crossovers tussen straat-, circus- en figurentheater met een mix van wereldtoppers en opkomend Vlaams talent. Het is de ambitie om van de Sterfeesten een internationale ontmoetingsplaats voor straat-, circus- en poppentalent te maken waar ontluikend talent de nodige kansen krijgt. Als het concept aanslaat, wil Sint-Niklaas op het recreatiedomein een nieuw, jaarlijks internationaal figurentheaterfestival uitbouwen.

Het avondprogramma kreeg ook een nieuwigheid: gedurende een uur, van 21 tot 22 uur, zorgen zes vuurartiesten voor spectaculaire beelden op en rond het strand van De Ster. Het traditionele vuurwerk sluit vanaf 22u30 de Sterfeesten af.

De toegang tot de Sterfeesten kost 5 euro of 3 euro voor gepensioneerden, kansenpashouders, personen met een handicap en kinderen van 5 tot 13 jaar. Recreatiedomein De Ster is bereikbaar via de ingang aan de Lange Rekstraat 30 en is bereikbaar per auto of openbaar vervoer via de lijnen 81/82. (mb)

info: recreatiepark-de-ster.be

 

 

Lees ook:

Toots Thielemans treedt zaterdagavond 1 augustus op op de Sterfeesten te Sint-Niklaas.SINT-NIKLAAS. Komend weekend is het tijd voor de jaarlijkse Sterfeesten op het recreatiedomein De Ster in...