Sportraad blikt terug op activiteiten 2004

GROOT-BEVEREN. De Gemeentelijke Sportraad, nauw samenwerkend met de sportdienst, heeft teruggeblikt op de activiteiten die in 2004 werden verwezenlijkt. In het voorjaar werden reeds tal van overlegvergaderingen gehouden per sportdiscipline. Zo kwamen aan bod: voetbal, schoolsport, zaal sporten, racketsporten, de sportzone Beveren en de turners. In maart werd te Lommel een congres bijgewoond. Schitterend was de Jeugdsportstage tijdens de Paasvakantie van 12 tot 16 april.

In augustus werd uitgepakt met volley-, zaal- en veldvoetbaltornooien. Een jaarlijks weerkerend gebeuren was op 12 september weer de 8-Dorpentocht en op 14 november kwamen 534 wandelaars naar de Wandel-mee-dag in Prosperpolder. Vrijdag 26 november werkt de Sportraad ook mee aan de verwelkoming van de nieuwe inwoners en op 17 december wordt de sportlaureatenviering gehouden.
Via de sportdienst werd in 2004 ook gewerkt rond "Initiator Gymnastiek". Een cursus liep van februari tot april  en van de 26 deelnemers waren er 10 van Beveren. Het was een organisatie die groeide uit het samenwerkingsverband  met de Vlaamse trainersschool, Bloso, de Burensportdienst Waasland en Gym Waasland Melsele. In een eerste module werd opleiding gegeven over didactiek, veiligheid en methodiek en een andere module richtte zich naar recreatieve gymnastiek.
Ook initiator voetbal stond bij de mogelijkheden 2004. Het was de voetbalclub White Star Meerdonk die daarvoor samenwerkte met de Vlaamse Trainersschool, Bloso en de Burensportdienst Waasland. De bedoeling van initiator voetbal was, binnen een opleiding de nadruk leggen op het aanleren van de basisvaardigheden en dit in het kader van de jeugdopleiding en de recreatieve sportbeoefening. Deze cursus liep van 19 januari tot 21 mei en omvatte 68 lesuren, verspreid over 17 avonden. Van de 18 deelnemers waren er 6 uit Beveren. De plechtige diploma-uitreiking vond plaats op 27 september te Sint-Gillis- Waas 
Wat dit jaar ook een enorm succes werd waren de sportklassen. De leerlingen van 3de en 4de leerjaar konden een week leven als heuse sporters want er werd een halve dag les gegeven rond het thema "sport" en een halve dag werd aan sport gedaan. De meisjes en jongens konden een brede waaier van bewegingsvaardigheden aanleren. Het aanbod was bijzonder groot met mountainbiken, circustechnieken, schermen, dans, boogschieten, atletiek, zelfverdediging, baseball, squash en bowling. Om de sportklas af te sluiten mochten de kinderen nog kennis maken met het voetbalstadion van KSK Beveren. Als aandenken, kregen ze een t-shirt en een diploma. Tenslotte was de Vlaamse Zwemweek  van 16 tot 21 november, een laatste groot programma in het sportgebeuren van de sportdienst en de sportraad. (F)