Jarig Rode Kruis viert feest

TEMSE.Op zondag 12 december om 10u viert het Rode Kris van Temse feest met een academische zitting op het gemeentehuis.De afdeling, die in 1934 werd opgericht, bestaat 70 jaar. Door de jaren heen was de dienst der bloedafnames vrij belangrijk. De voorbije jaren kende onder leiding van Werner Rombaut, de bloedafnames een grote groei. In 2002 waren het er 1048 en in 2003 reeds 1108. Op 12 december zullen daarom maar liefst 82 eretekens worden uitgereikt aan bloedgevers die 20, 40, 60, 80 of 120 maal bloed gaven. Dit jaar kende ook het Jeugd Rode Kruis o.l.v. Wendy Boterberg, een nieuwe start. Een gevolg was dat 22 jongeren van 10 tot 12 jaar een examen van "helpertje" aflegden. Zij krijgen uit de handen van burgemeester Luc De Ryck hun diploma. Voor deze jeugd worden ook maandelijks activiteiten georganiseerd. Dit jaar legden ook 10 volwassenen met succes het examen "Helper" af en ontvangen nu een diploma.  Aan de laatste cursus "helper" namen nog eens 22 vrijwilligers deel waarvan er drie de afdeling komen verrijken.
 De afdeling Ziekenhuisbiblioteek gaat afscheid nemen van Jeanine Rooms, verantwoordelijke van deze dienst.    Zij wordt opgevolgd door Jeanne De Bock.  Zij en haar vrijwilligers brengen wekelijks een bezoek aan De Reiger en de serviceflats.
Dit jaar werd ook opnieuw de dienst Sociale hulpverlening op heropgericht. Onder leiding van Miche  Vercruyssen en andere vrijwilligers wordt wekelijks een bezoek gebracht aan de bejaarden in het OCMW-rustoord De Reiger.
Op 12 december zal ook afscheid genomen worden van voorzitter Dr Gert De Rijck die wegens drukke beroepsactiviteiten de fakkel door geeft a an Catherine De Ryck. Zij zal tijdens de academische zitting een film over het Rode Kruis Temse vertonen. (F)