Apotheek Claes 'Meest toegankelijke Handelszaak'

Image
apotheek Claes
BEVEREN. De afgevaardigden  van de gemeentelijke Gezinsraad en de schepen van sociale zaken Dirk Van Esbroeck, hebben aan apotheker Paul Claes uit de Vrasenestraat een oorkonde overhandigd waarop vermeld staat dat de apotheek de ‘Meest toegankelijke  Handelszaak in Beveren’ is. Het was een korte plechtigheid met namens de gezinsraad voorzitter Rudi Van Hese, penningmeester Fabienne Van Remoortere en secretaris ( namens de gemeente) Kimberly Claessens.

De apotheek Claes is inderdaad van een bijzonder gehalte op vlak van inrichting. Tussen de rekken zijn brede gangen. Bij de inrichting werd gekeken naar de noodzakelijkheden voor net personeel, voor de klanten en de algemene inrichting. Maar Paul Claes wilde vooral nadruk op de toegankelijkheid leggen. Buitengaan moest op de manier waarop men binnen komt. Langs de zijkant is er ook een Japanse tuin en die was aanvankelijk gesloten maar is nu geïntegreerd. Ook de ‘toog’ is merkwaardig omdat men er onder door kan.

Het initiatief van de Gezinsraad loopt voor de eerste keer. In februari werd er mee gestart met de nominatie van zaken dier er voor in aanmerking konden komen. Die genomineerden werden dan bezocht en daarna viel de beslissing voor wie de prijs was. "Het enige nadeel", aldus schepen Van Esbroeck, "Was dat er enkele uit Beveren waren. We hadden ook gehoopt dat er ook uit andere deelgemeenten een deel nominaties zouden komen maar die kwamen niet binnen."

Paul Claes heeft natuurlijk niet zomaar een plan laten tekenen bij de inrichting van deze nieuwe aptotheek. Hij haalde er de marktleider bij op vlak van inrichten van apotheken. Ook dat bestaat dus. Zo kwam de Beverse apotheker terecht in het Franse Nantes. Het werd ook de eerste apotheek die hij in België deed. Het resultaat is verbluffend en de titel van 'Meest toegankelijke handelszaak in Beveren' past er terecht bij. (Rolf Duchamps)

Image
De voorzitter van de Gezinsraad, Rudi Van Hese wenst apotheker Claes proficiat nadat schepen Dirk Van Esbroeck de oorkonde heeft overhandigd.

Image
Fier poseren met de prijs: vlnr voor de Gezinsraad penningmeester Fabienne Van Remoortere, sercretaris Kimberly Claessensen voorzitter Rudi Van Hese, schepen Dirk Van Esbroeck, Koen, Sofie en Paul Claes.