Groen!-Kruibeke wil zuivere natuur in buitendijks gebied van potpolder

KRUIBEKE. In "Den Tingel" wijst Eric Verhees, voorzitter Groen! Kruibeke, nogmaals op het belang van de oprichting van een gemeentelijke commissie om met de Vlaamse Overheid te gaan onderhandelen over de inrichting van het buitendijks gebied aan het overstromingsgebied. Voor Groen! is het wel onomkeerbaar, dat tussen de Schelde en de ringdijk, de potpolder komt. Voorzitter Verhees stelt zich echter de vraag wat aan de andere kant van de dijk komt.
Er zal immers een ruime strook komen van aan de Scheldelei Kruibeke tot in Rupelmonde.  Groen! zet de mogelijkheden op een rij: jeugdlokalen, speelbossen, visvijvers, wandel -en fietspaden, mountainbikeroute, ruiterpaden, een winterse schaatsweide, knusse picknickplekjes, een educatief schuilhuisje voor schooluitstappen, een fietssnelweg op de dijk, sportvelden, volkstuintjes, landbouw, openluchtkunst, een windmolen, sanering van waterlopen, een jeugdontmoetingscentrum met fuifruimte. Of gewoon om adem komen happen.
Eric Verhees hoopt dat de bevolking van Kruibeke, Bazel en Rupelmonde daar zelf over zouden kunnen beslissen. Maar de politieke meerderheid  deelde aanvankelijk die mening niet omdat burgemeester Denert nog altijd uitging van het feit dat de potpolder er toch niet zou komen. Maar in de gemeenteraad van oktober toonde de burgemeester toch andere ideekaarten waarop stond, dat hij al die mooie mogelijkheden ook wel wil zien uitgevoerd worden.  
Groen! noemt het belangrijk dat er 'belangstelling' is voor de inrichting van het buitendijks gebied, want anders zou het wel eens kunnen worden ingekleurd als groenzone en daar passen lang geen lokalen, sportvelden of volkstuintjes en al de rest.(F)