Zwijndrechtse Katia Fasseel sportvrouw van het jaar

ZWIJNDRECHT. Katia Fasseel uit Zwijndrecht is door BLOSO begin dit jaar uitgeroepen tot "Sportvrouw van het Jaar" in de discipline boogschieten. Het gemeentebestuur van Zwijndrecht zette haar tijdens de sportlauratenhulde in de bloempjes. Katia is lid van de Liggende Wipmaatschappij "De Kemels" waarvan zij de penningmeester is en haar echtgenoot Gino Heyrman, voorzitter-secretaris. Reeds in maart werd ze tot sportvrouw gekroond te Evergem en dat voor de prestaties van het jaar 2003. Er waren drie nominaties bij de dames-schutters van alle categorie? Maar het palmares van Katia Fasseel was zo groots, dat ze de terechte laureaat werd. Ze werd dat jaar Koningin, sectorkampioen Antwerpen, Nationaal Kampioen en uiteindelijk ook Europees Kampioen. Het was nog minister Marino Keulen die haar begin dit jaar te Brussel mocht huldigen.
Katia Fasseel kan model staan voor de vrouwelijke jeugd, om te bewijzen dat boogschieten een fantastische sport is. Reeds een twintigtal jaren is ze actief en heeft een gezin waarin naast pa Gino, ook nog de kinderen Jeffrey en Mandy het wipschieten beoefenen. En dat is zeker een uniek gegeven in Vlaanderen. Ook de voorbije maanden hebben ze zich weer getoond want vader Gino is kampioen bij de heren van de sector Antwerpen  geworden en Koning der Koningen van die sector. Katia schoot de Bondsvogel 2004 en de Keizersvogel 2004 en kreeg de titel van "Sportvrouw van het Jaar". Zoon Jeffrey werd bij de miniemen Kampioen van de provincie Antwerpen en ook Kampioen van Zwijndrecht-Burcht bij de jeugd. Het gezin gaat meestal op vrijdagavond naar de schietingen en als er kampioenschappen op komst zijn, is er ook een wekelijkse training bij.
Katia Fasseel kijkt in haar sportloopbaan terug op een viertal nationale titels. Een van haar topschietingen was het kampioenschap waarop zij liefst 7 vogels neerhaalde van de 10. (F)