Brabanderteam verovert titel "slimste ploeg van Tielrode"

TIELRODE. Op woensdag 10 november organiseerde milieuwerkgroep Ons Streven vzw een quiz met als titel "Ken je T(h)ielrode ?". Met de organisatie van een quiz voor de Tielroodse vereniging herneemt de vereniging een initiatief dat in de jaren 80 door de plaatselijke afdeling van het Davidsfonds genomen werd. 10 verenigingen schreven zich in voor deze quiz. De deelnemers werden getest op hun kennis over Tielrode. De leiding van de quiz lag in de kundige handen van quizmaster Ronny De Keyzer. De Jury bestond uit Ludo Boel, Romain Van Puyvelde en Erna de Graeve.
 
Volgende rubrieken kwamen aan bod : geschiedenis, bekende tielrodenaren, sport, actualiteit, fauna en flora, cultuur, varia, aardrijkskunde, milieu en natuur.
Er waren tevens 3 rode draden in de kwis verwerkt: droedels, en twee fotovragen : "Tielrode NV" en "De kleine kantjes van Tielrode" . Doordat de deelnemers voor een bepaalde rubriek een joker konden inzetten , waren er 130 punten te verdienen.
 
 
De ploeg van "Het Brabandersteam" bleek het meest uitgebalanceerd te zijn. Deze ploeg bestond uit Hugo Maes, Linda Van Buynder , Roger Troubleyn, en Jef Van Goethem. Met 101 punten sleepte ze de prestigeuse titel "Slimste ploeg van Tielrode" in de wacht. Het overwicht van deze ploeg was enorm.
 
De strijd om de tweede plaats was echter bloedstollend. Uiteindelijk eindigden 3 ploegen met 87 punten op de tweede plaats.
 
Alle deelnemers mochten na afloop van de quiz een keuze maken uit de rijk gevulde prijzentafel.
 
Gesterkt door het succes van deze quiz zal de milieuwerkgroep op 10 november 2005 zorgen voor een tweede editie.
 
Volledige uitslag:
1.Het Brabandersteam 101
2.De Vleesvliegen 87
3. Familie Steels 87
4. De Durvers (Davidsfonds) 87
5. KVLV 84
6. KBG 83
7. KAV 78
8.Familie Herwege 76
9. 't Ploegske (KWB) 63
10 De Bondgenootjes (Gezinsbond) 59