OCMW Beveren zorgt voor nieuwe springplank

BEVEREN. Het Beverse OCMW heeft samen met het Centrum voor Levensvorming (CvL) uit Temse een opleiding en stagetraject uitgewerkt voor een groepje van zes tot tien vrouwen. Het OCMW stelt hen gedurende zes maanden halftijds tewerk. Een dag per week krijgen zij van een medewerker van het CvL een gevarieerd vormingsaanbod en anderhalve dag per week gaan ze op stage bij een private werkgever om ervaringen op te doen op de werkvloer.

Het OCMW heeft reeds afspraken met enkele winkels in diverse sectoren en met een transportbedrijf voor een eenvoudige administratieve taken. In januari start de eerste groep vrouwen. Ge?nteresseerde bedrijven kunnen zich nog steeds aanmelden bij onze trajectbegeleider Chlo? Wauters op het nummer 03/750.92.43.
Om het aantal leefloners te beperken en deze mensen opnieuw kansen te geven op de arbeidsmarkt voert OCMW van Beveren al sinds 2001 een actief tewerkstellingsbeleid.. Naast de tewerkstelling in de eigen administratie, de woon- en zorgcentra en Windekind worden leefloners ook gratis tewerkgesteld in scholen en VZW?s uit de sociale sector. Een vijftal mensen werken in renovatieprojecten voor eigen sociale woningen van het OCMW en enkelen werken bij private werkgevers. Voor vrouwen bleef tot nu de jobaanbieding beperkt tot schoonmaakster. (mb)