Plastic dopjes voor een blindengeleidehond

Image
Willy Van Thielen vertelt over zijn blindengeleidehond.
ZWIJNDRECHT. In de kleuter- en basisschool van de Laarschool zijn de leerlingen tuk op het verzamelen van de plastic dopjes die op flessen staan. Ze doen dat omdat ze er de blinden en slechtzienden mee kunnen helpen. En dat gebeurt dan door een blindengeleidehond. Als je met zo’n groot aantal kinderen aan het verzamelen gaat, dan komt er natuurlijk heel wat binnen. Zo werden grote zakken vol dopjes de voorbije weken en maanden verzameld op school. De plastic dopjes gaan naar een recyclagebedrijf dat er duurzame paletten van maakt.

In ruil stort het bedrijf een bijdrage aan het Belgisch Centrum voor Geleidehonden. Opdat de kinderen precies zouden weten wat er dfoor hun actie gebeurt, kwam Willy Van Thielen zijn blindengeleidehond Pluto eens voorstellen aan de leerlingen van Het Laar en hen ook van harte bedanken voor hun initiatief.

Willy heeft zijn hond al zes jaar en zonder hem zou hij niet zo’n aangebaam leven hebben als nu. Maar een geleidehond opleiden duurt ruim twee jaar en er is ook heel wat geld voor nodig. En dát geld komt er nu voor een deel dank zij de inspanningen bvan de kinderen die zoveel dopjes verzamelen.(Rolf Duchamps)

Image
De kinderen die plastic dopjes verzamelden zien hun resultaat: een blindengeleidehond voor Willy.