Er komt een tweede Zwijndrechtse Ballonmeeting

ZWIJNDRECHT. In Zwijndrecht werd nu officieel besloten om ook in 2005 een Ballonmeeting te organiseren op de terreinen van Westpoort naast de E17. De eerste uitgave , die plaatsvond op 10 en 11 juli 2004, werd wel geteisterd door het slechte weer, maar niettegenstaande die tegenslag, kon het toch een succes genoemd worden. Tijdens een evaluatievergadering werd in aanwezigheid van burgemeester Willy Minnebo, de beslissing genomen om de Tweede Zwijndrechtse Ballonmeeting, volgend jaar te organiseren op zaterdag 2 en zondag 3 juli 2005.

De betrokken organisatoren met Luc De Meyer van de Dienst Middenstand en Lokale Economie, de afgevaardigden van de sponsorende bedrijven en ballonvaarder Marc Verhelst die de supervisie heeft over de  meeting zelf, gingen unaniem akkoord.


De volledige organisatie berust bij het gemeentebestuur, in het kader van het elfdaagse "Vlaanderen Feest!". Op die manier kan de gemeente weer rekenen op een subsidie van het Vlaamse Gewest. Deze tweedaagse Ballonmeeting zal opnieuw met een groots opgezette randanimatie en kermis worden ingekaderd, maar de details moeten vanzelfsprekend nog worden afgesproken. De organisatoren hebben dit jaar bij de keuze van de data, wel rekening gehouden met de andere, traditionele feestelijkheden, die in het kader van 11 juli, in de gemeente worden georganiseerd.(F)