Nieuwe steigers langs de Schelde

REGIO. Het investeringsprogramma van Waterwegen en Zeekanaal voorziet voor 2011 en 2012 een aantal nieuwe steigers langs de Schelde. Ook zullen een aantal oude steigers vervangen worden.

Zo zal de oude veersteiger in Hamme-Driegoten vanaf 2012 vervangen worden. De werken zijn geraamd om 500.000 euro.
Ook de steiger aan fort Liefkenshoek staat op de planning. Dat is belangrijk want met een nieuwe steiger kan het driehoeskveer Doel - Lillo - Liefkenshoek opnieuw in gebruik worden genomen, wat het toerisme ten goede komt. Om moment van publicatie is de timing en budget van de werken nog niet gekend.

In Rupelmonde start dit jaar nog de bouw van twee vlottende aanmeersteigers ter hoogte van de Kofferdam, aansluitend op de bestaande steiger ter hoogte van de oude scheepswerf CNR. De steigers maken deel uit van de verbetering en herwaardering van de nautische site in Rupelmonde aan de Zeeschelde. De bouw van de steigers van 130 en 108 meter zal ruim 1,6 miljoen euro kosten.
Daarnaast komt er vanaf 2012 een reserveponton dat ter vervanging kan worden ingevaren bij het structurele onderhoud van de bestaande pontons van de veren in Kallebeek, Bazel, Hoboken en Hemiksem. Het ponton is geraamd om 375.000 euro.

Deze werken, samen met enkele steigerwerken buiten onze regio, zullen volgens voorlopige ramingen ruim 4,4 miljoen euro kosten. (mb)

 

 

Lees ook:

De haven van Rupelmonde krijgt een aanlegsteiger voor pleziervaart.REGIO. Vlaanderen biedt heel wat mogelijkheden op vlak van recreatie op en langs de waterweg. Wandelaars en fietsers maken steeds...