Dubbelrichtingsfietspad naast Eksaardebaan Lokeren

LOKEREN. Langs de Eksaardebaan, tussen de Braamstraat en de Sijpstraat, komt een nieuw, dubbelrichtingsfietspad. Het fietspad sluit aan op het huidige fietspad, dat enkele jaren werd aangelegd. Tussen de rijbaan en het fietspad komt een groene veiligheidsstrook.

Momenteel is de aannemer bezig met voorbereidende werken. Eind maart zullen de nutsmaatschappijen hun werken uitvoeren. Over een tweetal maanden zal de aanleg van het fietspad kunnen start en krijgt de Eksaardebaan een nieuwe laag asfalt.

Tijdens de werken zal er op de Eksaardebaan gewerkt worden met verkeerslichten om het verkeer beurtelings over één rijstrook te leiden. Enkel bij het asfalteren zal de straat voor een korte periode volledig voor het verkeer worden afgesloten. Er geldt dan een omleiding via de Rechtstraat, de Hoekstraat en de Gentse Steenweg.

Bij gunstige weersomstandigheden duren de werken tot het najaar. (mb)

 

 

Lees ook:

LOKEREN. De stad Lokeren gaat de oude eik op het kruispunt Eksaardebaan-Gentse Steenweg morgenvoormiddag weghalen. De Amerikaanse eik is aangetast door agressieve Ganoderma-zwam. Die eroorzaakt...