Beveren telt 231 culturele verenigingen

De Gemeentelijke Culturele Raad van Beveren telde op het einde van het werkjaar 2003-2004, 231 aangesloten verenigingen. In dat jaar werden 6 verenigingen geschrapt. Omdat ze gedurende twee opeenvolgende jaren geen activiteitenverslag binnen brachten, werden Volksdansgroep Lange Stien Beveren en Middenstand Haasdonk geschrapt.  Gezinsbond Doel, NKB Kieldrecht en Vriendenkring Civiele bescherming Doel zijn gestopt en de Vrije Fuchsiavrienden Beveren verdwenen bij de GCR, omdat hun zetel niet meer in de gemeente was.
Langs de andere kant kwamen er dan toch weer 5 verenigingen bij met VZW Werkgroep Traditie Kieldrecht, Yogagroep Prana Kieldrecht, Sint-Pauluskoor Kallo, KBG O.-L.-Vrouwparochie Beveren en de Molenmenners Haasdonk.

Voor al die verenigingen beschikte de Culturele Raad over een begroting van 79.982 euro. De verenigingen hebben recht op een basisvergoeding wat neerkwam op 10.726 euro en volgens het puntenstelsel verbonden aan hun activiteiten, was een bedrag van 54.456 euro verbonden. De basistoelage bedraagt momenteel 62 euro . Een punt is 0,2 euro waard. Meest punten gingen naar de Hertogelijke Heemkundige Kring Beveren met 9.730 punten. De tweede plaats was voor VZW De Spiegel-Vorming Melsele met 9.430 punten en op drie staat KAV Sint-Lutgardis Beveren met 6.910 punten.
Verder gaf de Cultuurraad gunstig advies voor een extra betoelaging voor Markant Beveren naar aanleiding van het 50-jarig bestaan, Toneelvereniging De Kleine Kunst Beveren en Vakantiegenoegens Beveren voor het 25-jarig bestaan en de Gezinsbond Kallo voor het 75-jarig bestaan.
De raad eveneens advies aan de gemeente inzake het toekennen van straatnamen. Dat deden ze voor de nieuwe straat in de verkaveling in de Haasdonkse Perstraat, achter de pastorij, waar de straat de naam kreeg van Pastorijhof”. In de nieuwe verkaveling Leurshoek- Polderstraat te Beveren werd de naam “Ster” gegeven. Tenslotte ging er ook gunstig advies naar de naam “Hoge Watergangweg”, voor de parallelweg langs de Expressweg, op de grens  van de gemeenten Vrasene, Sint-Gillis-Waas en Meerdonk. (F)