Genomineerden Paul Snoek Poëzieprijs 2010 bekend

SINT-NIKLAAS. Zes dichters zijn genomineerd voor de Paul Snoek Poëzieprijs 2010, een prijs die elke drie jaar door de stad Sint-Niklaas wordt uitgereikt. Dit jaar zal dat gebeuren in het boekenweekend Archipel van 24 en 25 april 2010. Om de Paul Snoek Poëzieprijs te winnen moet een een poëziebundel uitmunten in kracht, vitaliteit en eigentijds karakter.

De Paul Snoekprijs is debuutprijs of bekroning van een oeuvre, wel een prijs voor een krachtig, levendig en eigentijds werk. Laureaten moeten tussen begin 2007 en eind 2009 minstens twee bundels hebben uitgegeven. De juryleden Bart Vanegeren, Yves T’Sjoen, Chrétien Breukers en Friedl’ Lesage hebben elk een of enkele poëziebundels genomineerd. Uit die lijst zijn er uiteindelijk zes weerhouden. Dat zijn de volgende: 'Toegedekt met een liedje' van Charles Ducal uit 2009, 'Situaties' van Eva Gerlach uit 2007, 'Navagio' van Peter Holvoet-Hanssen uit 2008, 'De contouren van het verstrijken' van Roland Jooris uit 2008, 'Omdat ik ziek werd' van Bart Meuleman uit 2008 en 'Bres' van Leonard Nolens uit 2007.  Eén van hen zal eind april de prestigieuze Paul Snoek Poëzieprijs, ter waarde van 4000 euro, winnen.

Eerder wonnen Peter Verhelst, Stefan Hertmans, Anneke Brassinga, Noachoem Wijnberg en Joost Zwagerman al de Paul Snoeck Poëzieprijs. (mb)